SALON KRŠKO

pohištvo s karakterjem

 

Kostak občanom Krškega že vrsto let omogoča brezplačen odvoz kosovnega odpada, ki se je v večini odlagal na deponiji. S projektom Salon lokalno komunalno podjetje prispeva k bolj čistemu okolju, uporabi manj naravnih virov in izpustov CO2. Še uporabne kose delavci Kostaka po skrbno pripravljenem sistemu pripeljejo v Salon, kjer se prenovijo na kreativen način ali restavrirajo, da ohranimo njihovo originalnost in morda tudi del kulturne dediščine.

 

Zavod Knof so.p. skupaj s Kostak d.d. in podporo Ministrstva za kulturo, Centra za kreativnost in Evropskega sklada za regionalni razvoj zaganja partnerski projekt Salon pohištva iz ponovne uporabe s skupnim ciljem zmanjševanja nastanka odpadkov, varčevanja z naravnimi viri in kreativne predelave pohištva oz. »apcikliranje«.

 

 

V okviru Salona smo v Krškem na 1000m2 vzpostavili prodajno-razstavni salon pohištva ter delavnico za prenovo, popravilo, tapeciranje ali restavratorstvo pohištva.

Stare kose pohištva iz prejšnjega stoletja vračamo v življenje in jih v sodelovanju z oblikovalci, mizarji, šiviljami obnovimo tako, da pridobijo na karakterju in vrednosti.

 

Oblikovali smo tudi profesionalno storitev prenove pohištva za stranke. Če potrebujete barvno osvežitev vašega dragocenega pohištva ali novo tekstilno preobleko na stolih, se lahko obrnete na nas na salon@knof.si ali pa telefon 069 741 413.

 

V okviru projekta potekajo tudi kreativne delavnice za vse, ki želijo spoznati trike in veščine popravila in prenove pohištva ter tako prihraniti na porabi naravnih virov in izpustih CO2, pa tudi na denarnici.

Delavnice prenove pohištva za mlade podpira Občina Krško.

KJE NAS NAJDETE?

CESTA KRŠKIH ŽRTEV 132A, KRŠKO

(ŠOPING CENTER MERCATOR)

vhod pri Modiani, 1. nadstropje

 

DELOVNI ČAS:

PON – PET 9.00 – 18.00

SOB 9.00 – 13.00

 

 

V 1 letu zbrali 1.117 kosov.

Kar znaša 293,33 m3 in 12,5 ton

= 24,89 ton prihranka CO₂

Več v članku “V zakulisju Salona ponovne uporabe – KNOF”

 

Potrebujete odvoz pohištva? Kontaktirajte nas.