SALON

Vnaša dizajn management v industrijo odpadkov

 

Kostak občanom Krškega že vrsto let omogoča brezplačen odvoz kosovnega odpada, ki se je v večini odlagal na deponiji. S projektom Salon bo lokalno komunalno podjetje prispevalo k bolj čistemu okolju, uporabi manj naravnih virov in izpustov CO2. Še uporabne kose bodo delavci Kostaka po skrbno pripravljenem sistemu pripeljali v Salon, kjer se bodo prenovili na kreativen način ali celo restavrirali, da ohranimo njihovo originalnost in morda tudi del kulturne dediščine.

 

Zavod Knof so.p. skupaj s Kostak d.d. zaganja partnerski projekt Salon pohištva iz ponovne uporabe s skupnim ciljem zmanjševanja nastanka odpadkov, varčevanja z naravnimi viri in kreativne predelave pohištva oz. »apcikliranje«.

V okviru Salona smo v Krškem vzpostavili do 500m2 prodajno-razstavnega salona pohištva ter 300m2 delavnic za prenovo, popravilo ali restavratorstvo.

Stare kose pohištva iz prejšnjega stoletja bomo vrnili v življenje in jih v sodelovanju z oblikovalci, mizarji, šiviljami obnovili tako, da pridobijo na karakterju in vrednosti.

Oblikovali smo tudi profesionalno storitev prenove pohištva za stranke.

S skrbnim sistemom zbiranja koleščkov, ročajev in nogic bomo oblikovali zbirko »rezervnih delov«, ki bodo del ponudbe Salona.

 

V okviru projekta bodo potekale DIY delavnice, ki se selijo tudi na splet.

Delavnice prenove pohištva za mlade podpira Občina Krško.

sl_SISlovenian