TRAJNOSTNA JE NOVA ČRNA | MESTNA OBČINA NOVO MESTO
11 avgusta, 2022

Trajanje: 2022

Projekt bo zajemal aktivno udejstvovanje mladih na področju trajnostne/eko mode in eko stiliranja lastne garderobe. Mladi se bodo spoznali s problematiko instant mode in sodelovali na interaktivni delavnici eko stiliranja, kjer si bodo lahko oblikovali svojo edinstven »outfit«. Celoten projekt bomo povezali s kampanjo »Exes from my ex«, kjer jih bomo vodili pri oblikovanju kampanje zbiranja še uporabnih oblačil v njihovi skupnosti (šole, MC, lokali, idr.) in promoviranja eko-mode s poudarkom na povezovanju z različnimi drugimi mladinskimi programi in organizacijami.
Na koncu projekta bodo pod našim mentorstvom organizirali »SWAP« – izmenjavo zbranih oblačil na zaključnem dogodku, ki bo oprt za javnost in bo zajemal tudi okroglo mizo o instant potrošništvu, hitri modi, ponovni uporabi in eko-stiliranju.
Mlade bomo spodbudili k proaktivnosti in samostojnosti ter nadaljevanju kampanje »Exes from my ex« tudi v prihodnosti in k oblikovanju lastnih kreativnih idej pri reševanju te problematike.

Ves čas bodo sodelovali med seboj pri iskanju kreativnih rešitev, prav tako pa jih bomo spodbudili k povezovanju z ostalimi mladimi, mladinskimi organizacijami in društvi. Projekt bo vodila certificirana eko-stilistka Nina Goryaeva s podporo ekipe KNOF.

Cilj projekta je spodbuditi mlade, da se preko srečanj, delavnic in povezovanja spoznajo s problematiko hitre mode in kako lahko tudi sami veliko prispevajo k spremembam preko spoznavanja tematike, aktivnega udejstvovanja in sprejemanja drugačnosti in edinstvenosti vsakega posameznika.

 

Projekt sofinancira Mestna občina Novo mesto v okviru programa SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA DELA ORGANIZACIJE OZ. POSAMEZNIKA ZA LETA 2022, 2023 IN 2024