Idejna zasnova projekta KNJIŽNICA STVARI KRŠKO
2 decembra, 2021

| Trajanje: 2021

Pozdravljeni!

Nataša, naša prostovoljka iz Rusije, je nedavno izvedla raziskavo o “Knjižnici stvari”. Prejeli smo zelo pozitivne odgovore. Če na raziskavo še niste odgovorili, lahko to storite na povezavi: https://forms.gle/ForpYg6crtrLzGYk7

“Knjižnica stvari” je prostor , kjer si lahko za majhno provizijo izposodiš različne stvari, ki jih ni potrebno kupiti. Lahko je otroški avtosedež, orodje za popravilo doma, šivalni stroj, mikser, šotor, kopirni stroj, rolerje, glasbene instrumente itd. To vam omogoči, da prihranite denar, prostor v vašem domu, poizkusite nov hobi in ohranjate okolje, tako da se izognete zmanjšanju osebne porabe stvari, ki jih ne potrebujemo ves čas.

Natašino idejo o odprtju prve Knjižnice stvari v Krškem zelo podpiramo. Zdi se nam, da je to dobra rešitev za ohranjanje politike trajnostnega razvoja v naši občini, saj tako spodbujamo razumno potrošnjo in težimo k večjemu sodelovanju v naši skupnosti.

Tako kot vsak start-up tudi ta projekt zahteva materialno in finančno podporo. KNOF je nevladna organizacija, naši zaposleni so vključeni tudi v ta proces in kolikor le lahko, pomagajo pri izvedbi tega projekta. Sredstva za ustanovitev prve Knjižnice stvari zagotavljamo tudi preko delovanja Stare šole Krško in Salon. Vseeno pa bomo za začetek potrebovali vašo pomoč. Da bi dobili začetni seznam stvari za našo knjižnico in zagotovili njeno delovanje, vam ponujamo, da se vključite v njeno delovanje že sedaj. To lahko storite z pred-zakupom letnega članstva.

Opomba: Žal se je Nataša 31.12.2021 vrnila nazaj v rodno Rusijo, vendar je obljubila, da bo idejo o knjižnici stvari razširjala tudi doma. Mi pa smo obljubili, da bomo z idejo nadaljevali, ko dobimo dodatne okrepitve v obliki novih prostovoljcev. Če vas zanima sodelovanje pri zagonu Knjižnice stvari v Krškem ali bi želeli postati član pionir, nam pišite na info@knof.si