O NAS

KNOF je socialno podjetje, katerega glavno poslanstvo je razvoj, proizvodnja in prodaja rešitev, ki zmanjšujejo ali preprečujejo nastanek odpadkov.

Podjetja in posameznike spodbujamo k bolj trajnostnim oblikam delovanja, vedenja in poslovanja s pomočjo socialnih inovacij, ponovne uporabe in recikliranja.

Naše rešitve vključujejo podporo pri implementaciji trajnostnih strategij, od koncepta do realizacije, oblikovanje trajnostnih poslovnih modelov, snovnih zank in produktov v praksi, ne le na papirju.

 

Konkretne rešitve snujemo in testiramo v podpornem okolju krožnega laboratorija CIRCULAR LAB.

Ta se nahaja v Krškem na 3.000 m2 v obliki testnega poligona v katerem razvijamo krožne poslovne modele, iščemo rešitve za ponovno uporabo industrijskih odpadkov, dizajniramo produkte za zmanjševanje nastanka odpadkov. V razvoj vključujemo široko mrežo partnerjev, tako javnih inštitucij, raziskovalne ustanove, večja in manjša podjetja kot posameznike s področja dizajna.

Krožni laboratorij KNOF sestavlja:

  • projektna pisarna
  • raziskovalni in razvojni oddelek: FabLab za testiranje karakteristik predelave različnih odpadnih materialov
  • tehnične delavnice: mizarska, šiviljska delavnica

Na področju krožnega gospodarstva uspešno razvojno sodelujemo s številnimi podjetji, s Kostak d.d. sodelujemo na področju zmanjševanja kosovnega odpada in izločevanja vrednih sekundarnih materialov, z Beti d.d. sodelujemo pri reciklaži njihovega tehnološkega ostanka iz plastike ter razvoju novih krožnih produktov iz ostanka preje. Sodelujemo pa tudi z javni zavodi in občinami, npr. za Zavod Turizem Ljubljana smo pripravili okrasitev mestnega jedra v okviru festivala LUV FEST iz 100 % reciklirane plastike.

 

V letu 2023 smo v industrijskem objektu v Skopicah zagnali KROŽNO TOVARNO, kjer smo vzpostavili predelavo in proizvodnjo recikliranih izdelkov iz lesa in plastike na industrijskem nivoju.

Naš namen je, da v krožni tovarni proizvajamo pol-produkte iz recikliranih materialov za pohištveno in gradbeno industrijo ter manjše serije končnih produktov iz recikliranih materialov, s fokusom na pohištvu in notranji opremi za dom ali pisarno.

Trenutno smo fokusirani na predelavo in reciklažo plastičnih in lesenih tehnoloških ostankov lokalnih podjetij iz Slovenije.

 

KNOF nudi tudi izdelke in storitve za OZAVEŠČENE KUPCE. V Krškem deluje največji butik ponovne uporabe Stara šola in največji Salon pohištva iz ponovne uporabe s pestro izbiro oblačil, pohištva in drugih predmetov različnih blagovnih znamk, od dragocenih in celo unikatnih vintič kosov do ugodnih nežno rabljenih izdelkov.

Poleg največjega butika ponovne uporabe v Krškem se naši butiki pod imenom KNOF in Stara šola nahajajo še v Sevnici, Brežicah, Litiji in Novem mestu. Kuriran izbor naših izdelkov je na voljo tudi v naši spletni trgovini collection.knof.si

 

Knof v sodelovanju s partnerji še vedno izvaja tudi PODPORNI PODJETNIŠKI PROGRAM namenjen trajnostno usmerjenim posameznikom, kreativcem in podjetnikom, ki ponuja:

  • inkubator – podporno okolje za testiranje in poslovanje na trgu še pred odprtjem podjetja
  • mentorstvo za razvoj ter zagon trajnostne poslovne ideje
  • souporaba opreme FABLABa – CNC rezkar, laserski rezalnik, gravirnik, 3D tiskalnik, stroji za reciklažo plastike
  • coworking prostor

 

Kreativnost Nam Ohranja Fantazijo!

 

OPAZILI SO NAS: