O NAS

Knof je socialno podjetje, ki razvija trajnostne rešitve.

 

Najbolj prepoznavni smo po BUTIKU PONOVNE UPORABE NA KLJUČ – do danes smo odprli 5 butikov ponovne uporabe Stara šola. Franšiza Stara šola deluje po tržnem modelu, ki ima pozitivne učinke na okolje, lokalno ekonomijo in skupnost.

 

V 14-tih delovanja se je Knof razvil v poslovno organizacijo obogateno z znanjem in izkušnjami na področju okoljskih, socialnih in ekonomskih izzivov iz vidika trajnostnega razvoja.

 

V odziv na potrebe, ožje in širše okolice, po odgovornejšem načinu življenja, tako posameznika kot podjetij, v Krškem vzpostavljamo prvi krožni laboratorija v Sloveniji.

 

Krožni laboratorij je poligon v katerem razvijamo in testiramo krožne poslovne modele ter dizajniramo produkte in storitve za zmanjševanje nastanka odpadkov. Hkrati je krožen prostor v katerem deluje Knof, ki se razprostira na 3000m2 in je stacioniran v Krškem, v najstarejšem Mercator centru, kjer delujejo butik ponovne uporabe Stara šola, coworking prostor, mizarska, šiviljska, strojna delavnica in prodajni prostor Salon pohištva iz ponovne uporabe. Na voljo imamo kader, know-how, tehnologijo in infrastrukturo za izdelavo različnih prototipov iz odpadnih materialov (tekstil, les, plastika).

 

Znotraj Knof deluje tudi program POSLOVNI PESKOVNIK namenjen posameznikom, kreativcem, podjetnikom, ki ponuja:

  • podporno okolje za testiranje in poslovanje na trgu še pred odprtjem podjetja
  • mentorstvo za razvoj ter zagon poslovne ideje, pod pogojem, da je le ta okoljsko vzdržna
  • uporaba opreme FABLABa – CNC rezkar, laserski rezalnik, gravirnik, 3D tiskalnik, stroji za reciklažo plastike
  • COWORKING prostor

Vabljeni v krožni laboratorij Knof – prostor kreativnosti in trajnosti in druge poslovalnice Knofa.