SALON KRŠKO

Furniture with character

 

Kostak občanom Krškega že vrsto let omogoča brezplačen odvoz kosovnega odpada, ki se je v večini odlagal na deponiji. S projektom Salon bo lokalno komunalno podjetje prispevalo k bolj čistemu okolju, uporabi manj naravnih virov in izpustov CO2. Še uporabne kose bodo delavci Kostaka po skrbno pripravljenem sistemu pripeljali v Salon, kjer se bodo prenovili na kreativen način ali celo restavrirali, da ohranimo njihovo originalnost in morda tudi del kulturne dediščine.

 

Zavod Knof so.p. skupaj s Kostak d.d. in podporo Ministrstva za kulturo, Centra za kreativnost in Evropskega sklada za regionalni razvoj zaganja partnerski projekt Salon pohištva iz ponovne uporabe s skupnim ciljem zmanjševanja nastanka odpadkov, varčevanja z naravnimi viri in kreativne predelave pohištva oz. »apcikliranje«.

V okviru Salona smo v Krškem vzpostavili 500m2 prodajno-razstavnega salona pohištva ter 300m2 delavnic za prenovo, popravilo ali restavratorstvo.

Stare kose pohištva iz prejšnjega stoletja vračamo v življenje in jih v sodelovanju z oblikovalci, mizarji, šiviljami obnovimo tako, da pridobijo na karakterju in vrednosti.

 

Oblikovali smo tudi profesionalno storitev prenove pohištva za stranke.

S skrbnim sistemom zbiranja koleščkov, ročajev in nogic bomo oblikovali tudi zbirko »rezervnih delov«, ki bodo del ponudbe Salona.

V okviru projekta bodo potekale DIY delavnice, ki jih podpira JUB Slovenia, ki se selijo tudi na splet.

Delavnice prenove pohištva za mlade podpira Občina Krško.

KJE NAS NAJDETE?

CESTA KRŠKIH ŽRTEV 132A, KRŠKO

(ŠOPING CENTER MERCATOR)

vhod pri Modiani, 1. nadstropje

 

DELOVNI ČAS:

PON – PET 9.00 – 17.00

 

 

en_USEnglish