LIST | Litijski inkubator za skupnost in trajnost
November 1, 2019

Projekt, ki je v Litijo pripeljal second hand trgovino!

Namen projekta Litijski inkubator za skupnost in trajnost je povezovanje znanja in izkušenj posameznih partnerskih organizacij, zagon skupnostnega prostora v Litiji, ki bo na eni strani obiskovalcem nudil prvo trgovino s predmeti za ponovno uporabo v občini Litija (prenos dobre prakse Stara šola) in na drugi strani prostor usposabljanj, priložnosti neformalnega učenja, načrtovanj skupnostnih akcij, kampanj ozaveščanja, okroglih miz ipd.

#LIST deluje v sklopu konzorcija, ki ga sestavljajo:

  • KNOF Zavod za kreativni razvoj Posavja, socialno podjetje,
  • Lojtra, društvo za osebni in poklicni razvoj mladih,
  • Kliše – klub litijskih in šmarskih študentov;
  • Pridruženi partnerji so: Občina Litija, Mestna skupnost Litija, Razvojni center Srca Slovenije, ZLHT (Regionalno stičišče NVO, Osnovna šola Gradec, Osnovna šola Litija – Podružnica s prilagojenim programom, Društvo Sožitje Litija in Šmartno pri Litiji – društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju, Knjižnica Litija, Javni zavod za kulturo, mladino in šport Litija, Komunalno stanovanjsko podjetje Litija in Združenje socialne ekonomije Slovenije. Močno partnerstvo bo omogočilo povezano komuniciranje projekta, širok doseg ciljnih skupin in trajnost projekta.

Projekt #LIST je v mesecu januarju našel svoj prostor v starem mestnem jedru Litije, natančneje v Koblarjevi hiši, na Valvazorjevem trgu 15. Tako se bodo v tekočem mesecu s polnim zagonom začele delovne akcije pripravljanja prostora za potrebe trgovine ter spremljajočega programa. Z mesecem februarjem že načrtujemo poslovanje, uradno pa bomo prostore odprli v petek, 6. marca.

Ker delovnih rok ni nikoli dovolj, se na vas obračamo s prošnjo, za pomoč pri urejanju prostora. Prav tako bomo veseli donacij v obliki materiala potrebnega za prenovo, predvsem barve za pleskanje, vijake, tapete, ploščice, lesene lestve,…

Vse zainteresirane vabimo, da nam sledijo na Facebook strani www.facebook.com/projektLIST , kjer bomo redno objavljali termine delovnih akcij, kasneje pa tudi programske vsebine.

 

Projekt je financiran s strani Ministrstva za javno upravo

Otvoritev je obiskalo veliko posameznikov, ki so čas po uradnem delu izkoristili za prve nakupe. Sodelavci projekta #LIST (Litijski inkubator za skupnost in trajnost) so bili tega veseli.
en_USEnglish