ABOUT US

Knof je krovna organizacija različnih blagovnih znamk, katerih glavno vodilo je trajnost, predvsem v smislu trajnostnega razvoja in krožnega gospodarstva.

 

Najbolj prepoznavni smo po BUTIKU PONOVNE UPORABE NA KLJUČ – do danes smo odprli 4 butike ponovne uporabe Stara šola. Franšiza Stara šola deluje po tržnem modelu, ki ima pozitivne učinke na okolje, lokalno ekonomijo in skupnost.

 

V dobrem desetletju delovanja se je Knof razvil v poslovno organizacijo obogateno z znanjem in izkušnjami na področju okoljskih, socialnih in ekonomskih potreb iz vidika trajnostnega razvoja.

 

V odziv na potrebe, ožje in širše okolice, po odgovornejšem načinu življenja, tako posameznika kot podjetij, smo trenutno v fazi vzpostavitve prvega krožnega laboratorija v Sloveniji.

 

Krožni laboratorij Knof je poligon v katerem razvijamo in testiramo krožne poslovne modele ter dizajniramo produkte in storitve za zmanjševanje nastanka odpadkov. Hkrati je krožen prostor v katerem deluje Knof, ki se razprostira na 3000m2 in je stacioniran v Krškem, v najstarejšem Mercator centru, kjer delujejo tudi butik ponovne uporabe Stara šola, coworking prostor, mizarska, šiviljska, strojna delavnica in prodajni prostor Salon pohištva iz ponovne uporabe.

 

Znotraj Knof deluje tudi program POSLOVNI PESKOVNIK namenjen posameznikom, kreativcem, podjetnikom, ki ponuja:

  • podporno okolje za testiranje in poslovanje na trgu še pred odprtjem podjetja
  • mentorstvo za razvoj ter zagon poslovne ideje, pod pogojem, da je le ta okoljsko vzdržna
  • uporaba opreme FABLABa – CNC rezkar, laserski rezalnik in gravirnik ter 3D tiskalnik
  • COWORKING prostor

Vabljeni v krožni laboratorij Knof – prostor kreativnosti in trajnosti!

en_USEnglish