Podajajoči intervju s Sabino Žibert, administratorko
November 23, 2023
Sabina 1

Naš podajajoči intervju nadaljujemo v prostorih pisarne. Sabina Žibert se je v KNOFu zaposlila preko javnih del kot administratorka. Njeno delo zajema vse, kar je povezano s pisarniškimi deli. Je prijazna in vedno pripravljena priskočiti na pomoč.

 

Kje in kdaj si izvedela za KNOF in kako dolgo si že na KNOF-u?

Za KNOF sem že pred časom izvedela od prijateljev in znancev. Kasneje pa se mi je ponudila priložnost, da sem Knof bolje spoznala, ko so me iz zavoda za zaposlovanje napotili na Učne delavnice, ki so se odvijale prav v prostorih KNOFa.

Po končanih delavnicah pa se mi je ponudila priložnost, da sem se v KNOFu zaposlila preko javnih del kot administratorka. Torej sem tukaj že več kot eno leto.

 

Kako poteka tvoj dan na KNOF-u, kaj so tvoje zadolžitve v KNOFu. Si se naučila kaj novega ?

Ko pridem zjutraj na delovno mesto, najprej pregledam e-pošto, nato pregledam kaj imam v tekočem dnevu še za naredit, če je potrebno priskočim na pomoč sodelavkam. Moje zadolžitve v KNOFu so večinoma povezane s pisarniškim delom.

Glede na to, da sem po poklicu prodajalka, sem se v zvezi s pisarniškim delom naučila veliko novega in zanimivega. Od pisanja elektronske pošte do oblikovanja tabel in še veliko drugega.

 

Kaj ti je všeč in kaj ti predstavlja največji izziv pri tvojem delu ?

Najbolj mi je všeč pri delu, da ko dobim nalogo najprej, poskusim sama urediti, če mi ne uspe, so mi na voljo sodelavke, ki so vedno pripravljene pomagati.

Največji izziv pri mojem delu je, ko moram občasno prevajati iz angleščine v slovenščino.

 

Kaj tebi pomeni trajnostni način življenja?

Trajnostni način življenja je zame spoštovanje do narave in okolja. Uporabljam čim manj embalaže, ločujem odpadke … Moti me, ko se sprehajam po gozdu in zagledam velike kupe kosovnega odpada. Ne razumem, če so lahko odpeljali smeti v gozd, zakaj ji niso odpeljali do odlagališča za smeti.

 

Kako sama pripomoreš k bolj trajnostnem načinu življenja?

Hrano kupujem neposredno od lokalnih kmetov. Prav tako kupujem tudi rabljena oblačila iz druge roke v našem butiku STARA ŠOLA. Zavedam se, da imamo samo eno Zemljo, in če lahko sama pripomorem, da bodo v njej uživali moji vnuki, bom sama naredila največ, kar lahko.

 

Kako najraje preživljaš svoj prosti čas ?

V prostem času najraje izkoristim sprehod v naravi, druženje z družino in prijatelji. Zelo rada kuham, zato proste popoldneve izkoristim tudi za to.

 

Kaj si želiš zase in za vse nas v prihodnosti?

Zase si najbolj želim zdravja, za vse nas pa v prihodnosti malo več medsebojnega razumevanja in spoštovanja, ter več ozaveščanja o trajnostnem načinu življenja. Informacije o trajnostnem načinu življenja, lahko poiščete tudi na naši spletni strani.

 

 

Intervjuval: Matej Traven

 

 

 

Študijski obisk K2 YOU

Študijski obisk K2 YOU

Med 4. in 17. marcem je potekal prvi skupni študijski obisk, ki je del partnerskega projekta...