Coworking KNOF – HORUK se predstavi
September 11, 2023

HORUK, računalniško programiranje, spletne storitve, svetovanje in izobraževanje, Martin Bedrač s.p.

 

 

O podjetju

 

Svoje podjetje sem ustanovil v začetku leta 2013 kot dopolnilno dejavnost. V tistem času sem za večje podjetje že deset let izdeloval različne poslovne aplikacije, vodil obsežne razvojne projekte in se vsakodnevno trudil najti čim boljše rešitve. Moje vodilo je vedno bilo: po končanem projektu mora isto ali manjše število ljudi opravit več dela v krajšem času in to z nižjimi stroški ter na boljši način. Uporabniki aplikacij so bili zadovoljni, lastniki še bolj, dobiček je rastel, konkurenčnost podjetja se je krepila, meni pa je vseeno nekaj manjkalo.

 

Ugotovil sem, da raje delam za manjša podjetja, društva in športne klube, ki si le stežka privoščijo drage profesionalne rešitve. Hkrati zaradi majhnega števila zaposlenih nimajo časa za ukvarjanje z birokracijo, vodijo različne evidence predvsem na papirju ali v Excel-u, kopiči se jim dokumentacija, ne delajo varnostnih kopij, razvijejo se slabi organizacijski vzorci, ki zavirajo rast podjetja ali znižujejo motivacijo prostovoljcev v društvih. Manjšim podjetjem dostikrat manjka «pogled od zunaj ali od zgoraj», saj več let rinejo v neko smer, preden opazijo, da ni najbolj optimalna ali je celo škodljiva.

 

Prav zato se mi zdi «Horuk», kot ime podjetja, zelo posrečena izbira. S svojim znanjem, izkušnjami in nasveti želim pomagat ljudem, da bodo s pomočjo računalnika, interneta, z dobrimi aplikacijami in dobrimi praksami bolj učinkovito, hitreje ter boljše opravili svoje delo. «Horuk» je bil tudi pozdrav v udarniških časih delovnih brigad, ko se je Tovarištvo pisalo z veliko začetnico, solidarnost pa ni poznala meja med republikami nekdanje skupne države.

 

Moja konkurenčna prednost je lastna spletna platforma Horuk CMS (Sistem za upravljanje z vsebinami), ki jo samostojno razvijam že od leta 2006. Obstoječe odprtokodne in plačljive rešitve, kot so WordPress, Joomla, Drupal, Magento ipd., omogočajo marsikaj, žal pa bolj zahtevni uporabniki kaj hitro naletijo na omejitve. Sledi programiranje. Za večino znanstvena fantastika, toda ne zame!

 

 

Izdelam lahko kakršnokoli spletno ali mobilno aplikacijo, saj nisem omejen z okoljem, nad katerim nimam nadzora. Velika večina aplikacij je namenjenih podpori poslovnim procesom v podjetjih (evidenca delovnega časa, dnevnik del, delovni nalogi, evidenca voženj, gradbeni dnevnik, finančno poslovanje, planiranje dopustov) in lažjemu upravljanju društev/klubov (evidenca oseb, članarine, vodenje športnih vadb, strokovni nazivi, evidenca opravljenih del, knjižnica, razna poročila, galerije fotografij, obveščanje članov, arhiv delovanja, razpisi). Že leta s svojimi aplikacijami uspešno nudim informacijsko podporo tudi različnim športnim prireditvam (tekaški pokali in prvenstvo v športnem plezanju Vzhodna liga).

 

Za več informacij skočite na spletno stran horuk.com, pišite na info@horuk.com, še bolj vesel pa bom, če me pokličete kar direktno na 051 220 741.

 

 

O meni

 

Moje prvo srečanje z računalnikom je bilo pri rosnih osmih letih. S prijateljem sva iz knjige v majhno belo škatlico pretipkala kratek program, ga pognala in na zaslonu televizije sva že lahko igrala enostavno igrico. V trenutku me je zasvojilo! Vtipkaš nekaj ukazov, naprava oživi in izvede, kar ji naročiš. Če kaj ni prav, enostavno popraviš in ponoviš. Meja pri programiranju je samo tvoja domišljija in znanje.

 

Od takrat redno spremljam razvoj računalnikov in novih tehnologij. Zanimajo me prav vse novosti na področju informatike, zato se pri kakršnemkoli delu v povezavi z računalnikom zelo dobro znajdem.

 

Vedno sem hlepel po znanju. Ko se mi je prvič sesul računalnik, nisem niti pomislil na servis. Učil sem se na lastnih napakah, preizkušal različne rešitve, prebral vso možno računalniško literaturo, iskal nasvete v revijah, spraševal bolj izkušene. Internet je bil takrat še v zametkih, Google se je pojavil šele čez desetletje, izkušnje pa so se nabirale…

 

Za mojo bližnjo in širšo okolico sem tako že od nekdaj neusahljiv vir nasvetov in pomoči pri uporabi računalnika ter reševanju morebitnih težav.

 

 

O Knofu

 

Delo od doma je največkrat odlična izbira. Ne izgubljaš časa s prevozom na delo, ne ukvarjaš se z garderobo, nisi vezan na delovne dni, samostojno si prilagajaš svoj urnik, več časa lahko preživiš z otroki.

 

Dokler ne pride korona in z njo povezane omejitve. Naenkrat vsi člani družine delajo (ali se šolajo) od doma, video konferenca v vsaki sobi, ves čas (lahko) nekoga (z)motiš. V takih pogojih se zdi lastna pisarna zelo dobra ideja, vendar ni, saj se tako le še bolj izoliraš.

 

Coworking v Knofu me je takoj pritegnil, saj velika hala daje občutek svobode, hkrati pa si obkrožen z množico ljudi. Tu sem našel vzpodbudno delovno okolje, dobro infrastrukturo in predvsem smo vsi skupaj ena velika družina. Želim si le, da bi se coworkingu pridružilo še kakšno računalniško podjetje.

 

Martin Bedrač

 

 

 

 

Študijski obisk K2 YOU

Študijski obisk K2 YOU

Med 4. in 17. marcem je potekal prvi skupni študijski obisk, ki je del partnerskega projekta...