ViveRos: Pot do knjige
November 30, 2021

Poceni, dostopen pobeg iz realnosti

 

Sem Nina Stanek, mlada podjetnica začetnica in velika ljubiteljica dobrih knjig, sladic, narave ter vsega luštnega kar paše zraven. ViveRos je luč sveta ugledal 1. 10. 2021, čeprav je sama ideja zanj nastala že mnogo prej. Trenutno deluje pod okriljem Društva KNOF in nosi ime Podjetni center (PC) ViveRos. Njegova glavna dejavnost je spletna prodaja rabljenih knjig po dostopnih cenah, kar so bile že od nekdaj moje sanje.

 

 

Kako je nastala ideja?

 

Že kot otrok sem bila ljubiteljica knjig, moja ljubezen do njih pa je z leti samo še naraščala. Pri približno šestnajstih letih sem si z lastnim denarjem prvič kupila knjigo, ki je bila takrat precej draga. Sčasoma sem si tako ustvarila že pravo malo domačo knjižnico, ki do danes šteje več kot 600 knjig. Večina izmed njih je kupljena iz druge roke, kar je ne le denarnici prijazneje, ampak blagodejno vpliva tudi na okolje. V teh letih sem kot prostovoljka delala z rabljenimi knjigami, kjer sem videla in spoznala precej različnih ljudi – tako bralcev, kot različnih pisateljev. V vsem tem času sem skrbno gradila idejo, ki je prvotno nastala iz moje ljubezni do knjig, kasneje pa so nanjo vplivali tudi drugi ljudje – pretežno moje stranke.

 

Kaj vam ViveRos nudi?

 

Kot sem omenila, je njegova glavna dejavnost spletna prodaja rabljenih knjig po dostopnih cenah. Posledično je namenjen vsem bralcem, ki si želijo lastnih knjig, a si jih zaradi visokih cen na knjižnem trgu ne morejo privoščiti. Na naši Facebook strani tedensko najdete razne recenzije knjig, akcije, nagradne igre in druge prispevke, vezane na literaturo. Nudim tudi pomoč in svetovanje pri iskanju določene knjige, predrezervacije knjig, ki trenutno niso na zalogi, preverjanje zalog pri drugih ponudnikih …

Zraven rabljenih knjig vam ponosno predstavljam ponudbo knjig slovenskih samozaložnikov. Decembra lahko pri meni dobite romana dveh samozaložnic: mistične A.B. Krooss in mlade ter nadarjene Eve Kurnik.

Samozaložniki pozor: ViveRos vam ob prodaji ponuja javne recenzije vaših knjig, oglaševanje, itn. Večina zajetih dejavnosti je za vas brezplačna. Glede na vaše potrebe in želje se bomo individualno dogovorili o njihovem obsegu.

Ob koncu predstavljam še tretjo vejo svoje dejavnosti; akcijo Knjiga za prijatelja, v sklopu katere bom vsak mesec obdarila eno osebo ali družino, ki si kljub veliki želji zaradi finančne stiske ne more privoščiti knjig. Pomagate lahko tudi vi, dragi ljubitelji knjig. Kdor želi, mi lahko pred zaključkom naročila sporoči, da bi rad prispeval za Prijatelja.

 

Kje me najdete?

 

Moj mali knjižni rastlinjak (kot ga ljubkovalno imenujem) se nahaja na Facebooku pod imenom PC ViveRos – knjižni blog in knjigarna, ki ima tudi lastno FB skupino Knjiga kje si?. Dostopna sem tudi na elektronskem naslovu: viveros.knjige@gmail.com. Ker ViveRos ne poseduje lastnih, javnosti dostopnih prostorov, so naročila mogoča le preko spleta ali telefonske številke: 040/578-326. Kasnejši osebni prevzem je možen v Mariboru.

Ker je praznični december že pred vrati, naj vam namignem, da je knjiga velikokrat najlepše darilo. Naj bodo letošnji prazniki nekaj posebnega. Božiček mi je namreč prišepnil, da letos prinaša knjige. Želim vam čudovit dan.

 

 

Nina

 

 

en_USEnglish