Podajajoč intervju s Polono Hrovat Mavsar, vodjo projektov in marketinga
August 27, 2021

Polona je preko platfome Linkedin navezala stike z direktorico KNOF-a, se navdušila in kmalu pričela z delom. Pozitivna, nasmejana, ljubeča in komunikativna, v naš kolektiv vedno znova prinese veliko dobre volje in pozitivne energije. Uživa v svojem delu v marketingu, z veseljem pa pomaga tudi drugje. Pa jo spoznajmo skozi intervju.

 

Kje in kdaj si izvedela za KNOF in kako dolgo si že na KNOF-u?

Za Knof sem slišala že v preteklosti, saj me te teme zanimajo, prihajam pa tudi iz okolice Sevnice. Tam sem v Stari šoli večkrat kupila kako malenkost. Najljubši so mi “oldschool” kozarci za penino, tisti nizki, kakršne ima James Bond 🙂 Sicer sva se z direktorico povezali preko platforme Linkedin, kjer me je nekega dne dodala kot stik. Kasneje, ko sem iskala nove karierne izzive na področjih, ki me zanimajo, sem se spomnila nanjo in ji pisala. Prepričana sem, da nam je bilo sodelovanje usojeno, saj so takrat ravno iskali novega sodelavca. Z delom v KNOF-u sem začela oktobra 2020, tako da bom tu kmalu eno leto.

 

Kako poteka tvoj dan na KNOF-u?

Za KNOF lahko resnično rečemo, da je družinam prijazno podjetje. Nikoli ni težav, če potrebujem čas za družino, vse se da dogovoriti. Moji dnevi v KNOF-u pa so polni presenečenj (LOL), kar jemljem izredno pozitivno. Tu imam vedno priložnost biti to kar sem, tu lahko izkoristim svoje vire, potencial in kreativnost. Za marsikoga je včasih težko, ko je “prepuščen”, da se znajde sam. Opažam pa tako pri sebi, kot pri sodelavcih, da na ta način krepimo svojo samozavest in izkušnje. Hkrati sem srečna, da delam s srčnimi ljudmi, s katerimi sem to kar sem. Včasih skupaj pridemo do norih idej, se spričkamo, jokamo, vriskamo. Hvala vam! ?

 

Kaj ti predstavlja največji izziv pri tvojem delu?

Ekipi KNOF-a sem se pridružila, ker sem videla čudovit potencial in vesela sem, da imam priložnost k temu prispevati. Hkrati to zame predstavlja največji izziv, saj je potrebno veliko iznajdljivosti na tem področju, da preživiš. Moja želja je, da se hkrati s širjenjem zavesti o trajnostnem načinu življenja ustvarja nova zelena delovna mesta, kjer lahko vsaka oseba, ki želi delati izrazi svoj talent, kar v klasičnih podjetjih velikokrat ni možno.

 

S čim se rada ukvarjaš, ko nisi v službi?

Ko nisem v službi? Uf… zanima me ogromno stvari. Rada vrtnarim, ustvarjam z zelišči, kuham, … Rada imam umetnost, ustvarjanje, obožujem ples. Vsako leto se tudi vključim v kakšno izobraževanje na temo, ki me zanima.

 

Kako sama pripomoreš k bolj trajnostnem načinu življenja?

Mislim, da lahko trajnostni način življenja dosegamo počasi z majhnimi spremembami. Podpiram lokalne pridelovalce in veliko hrane kupujem neposredno od kmetov. Trudim se, da ne kupujem nepotrebnih stvari, večino kupujem rabljeno iz druge roke. V mojem domu skorajda ni novega pohištva, je rabljeno ali predelano. Prav tako kupujem rabljeno opremo, oblačila. To je včasih potuha, saj najdem veliko zanimivih oblačil iz druge roke v naših butikih. Potem se prepričam, da dam kaj svojega tudi naprej ?. Ko nakupujem nove stvari sem pozorna na kakovost, da predmeti trajajo čim dlje. Pri nakupovanju izbiram večje izdelke ali izdelke s čim manj embalaže. Tudi otroke vzgajam v tem duhu.

 

Kakšen nasvet bi dala nekomu, ki bi rad začel živeti na bolj trajnostni način?

Če želite živeti na trajnosten način, začnite z majhnimi koraki. Na primer z nalepko na poštnem nabiralniku, da ne potrebujete reklam. Tako se porabi manj papirja, mi pa ne nakupujemo nepotrebnih stvari. Vedno se najprej vprašajmo, ali to res potrebujemo. In tako naprej v vsakdanjem življenju: uporabimo stvari, ki jih že potrebujemo, npr. vrečke od testenin za hrambo sira v hladilniku, ipd. Z majhnimi koraki se daleč pride. Da naredim še malo reklame za KNOF, nakupujte rabljeno pohištvo in oblačila v naših butikih Stara šola in Salonu v Krškem ?.

 

Intervjujala: Tjaša Požgaj

 

 

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...

ESE PROSTOVOLJEC EMANUEL

ESE PROSTOVOLJEC EMANUEL

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...

ESE prostovoljec Asil

ESE prostovoljec Asil

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...