ESC prostovoljki Natalia in Liza se predstavita
June 30, 2021
Projekt ESC (European Solidarity Corps oz. Evropska solidarnostna enota) mladim ponuja priložnosti za udejstvovanje v solidarnostnih aktivnostih. Te jim omogočajo, da se angažirajo v korist skupnosti ter pridobijo koristne izkušnje in kompetence za osebni, izobraževalni, družbeni, državljanski in poklicni razvoj ter s tem izboljšajo svojo zaposljivost. Prednostne naloge programa temeljijo na socialnem vključevanju in raznolikosti, digitalni preobrazbi, sodelovanju v demokratičnem življenju, varstvu okolja, trajnostnem razvoju, preventivi in promociji zdravja za leto 2021.

 

V okviru projekta sta se nam za 8 mesecev, na zavodu KNOF, pridružili ESC prostovoljki iz Rusije, Natalia in Liza. V nadaljevanju se vam bosta na kratko predstavili.

 

 

Natalia

 

Hej, ime mi je Natalia Gornastaleva

Sem prostovoljka iz Rusije in sodelujem v projektu ESC pri Zavodu KNOF. Zelo me zanimajo področja trajnostnega razvoja, iskanje podnebnih rešitev in promocija zero-waste življenjskega sloga. Rada bi se veliko naučila iz izkušenj KNOF-a, da bi ideje lahko razvijala tudi v domači državi. Veliko lažje je iskati znanje in pogum za reševanje planeta v krogu istomislečih ljudi. Pri nas se je ločevanje odpadkov šele začelo uvajati in pri tem še nismo zelo uspešni, da o drugih eko pobudah sploh ne govorim.

Rada bi izvedela, kako vam je v Sloveniji uspelo doseči visoko stopnjo eko odgovornosti. Dobra sem v organizaciji in koordinaciji dogodkov, veliko izkušenj pa imam tudi v marketingu. Všeč mi je ustvarjati kreativne ideje in zamisli, uživam v fotografiranju in izdelovanju videoposnetkov. Svoje znanje z veseljem delim. Z znanjem, ki ga bom pridobila na tem projektu bom lahko uspešno pomagala doma.

Resnično si želim prispevati k delovanju KNOF-a, uresničiti svoje ideje in videti kako bodo zaživele. Sodelovanje v mednarodnem projektu me zelo zanima in si želim postati del svetovnega podnebnega gibanja in ESC. Bomo videli kaj se bo zgodilo, trenutno se počutim navdušeno in navdihnjeno.

Zaželite mi srečo, prosim! Lep pozdrav

 

Liza

 

Hej, ime mi je Liza

Sem prostovoljka v projektu ESC v Zavodu KNOF. Prihajam iz Saint- Petersburga iz Rusije. Postati prostovoljka je bil eden mojih življenjskih ciljev. S prostovoljstvom sem pričela na lokalnih športnih projektih kot so maraton, triatlon… Prostovoljno sem delala tudi za neprofitno organizacijo iz Saint Petersburga, ki promovira ločevanje odpadkov v Rusiji.

Upam, da mi bo sodelovanje v projektu ESC pomagalo bolje razumeti kako nadaljevati. Imam veliko vprašanj in idej o tem kaj bi rada postala v življenju in kako lahko spremenim svojo kariero. ESC projekt se mi zdi prava rešitev, da začnem svojo pot v krožnem gospodarstvu in trajnostnem razvoju. Včasih sem delala kot vodja družbenih omrežij, tako da lahko pomagam pri urejanju Instagrama, Facebooka in drugih socialnih omrežij. Sem nekdanja organizatorka dogodkov, tako da dobro poznam delovne procese od začetka do konca.

Glavni cilj mi je dodobra spoznati krožno gospodarstvo in trajnostni razvoj. Želim preučiti in nadgraditi znanje preko različnih primerov. Zanima me vsakodnevno življenje v Sloveniji in kako ljudje ravnajo z odpadki, delovanje centrov za zbiranje odpadkov, smotrna poraba vode.

V prostem času sem ljubiteljica zunanjih aktivnosti. Obožujem tek na tekaških progah, orientacijski tek ali samo jogging. Tek mi pomaga, da ostajam aktivna in zdrava.

Upam, da bo moje delo v Sloveniji uspešno, da bom pridobila veliko novega znanja in spoznala veliko novih prijateljev.

 

Katarina Samec

 

 

 

EN_european_solidarity_corps_LOGO_CMYK
Novo partnerstvo

Novo partnerstvo

Pri ustanovitvi butikov Stara šola imamo novo partnerstvo, povezali smo se z Zero waste mrežo...

ViveRos: Pot do knjige

ViveRos: Pot do knjige

Poceni, dostopen pobeg iz realnosti   Sem Nina Stanek, mlada podjetnica začetnica in velika...

en_USEnglish