Uspešen modni dogodek “Nazaj za prihodnost”
13 maja, 2024

Na dogodku zapisanem v trajnostno prihodnost smo izstopili iz mehurčkov in v templju potrošništva proslavili trajnostno kreativnost slovenskih modnih oblikovalcev in stilistov.

 

Zavod Knof je v sodelovanju s partnerji Citypark Ljubljana, Fakulteto za dizajn in modno oblikovalko Petro Jerič v petek, 10.5.2024, organiziral ekskluziven modni dogodek Nazaj za prihodnost. Že iz samega imena dogodka je razvidno, da se Knof so.p. z optimizmom zoperstavlja hitri modi, ki s poceni izdelavo oblačil terja visok davek na okolje in delavce.

“Spodbujamo drzne modne odločitve, saj so najočitnejši izraz lastne identitete, vendar le-te ne bi smele kompromitirati okoljske odgovornosti posameznika”, pravi Nina Goriaeva, ekostilistka in kuratorka znamke Knof Collection.

V ospredju dogodka so bile štiri okoljsko oblikovane kolekcije oblačil: kreacije študentk Fakultete za dizajn z naslovom “Turning Trash into Trendy”, kreacije iz biomaterialov “No Brainer” modne oblikovalke Petre Jerič, kurirana vintič oblačila “Šik v drugi roki”, ki jih je izbrala in stilirala eko-stilistka Nina Goriaeva, ter preoblikovana oblačila “Redesigned Vintage”, ki so nastala pod okriljem Nine Goriaeve in Maje Makše ter so na voljo na spletni strani Collection.knof.si.

Na dogodku smo proslavili trajnostno kreativnost slovenskih modnih oblikovalcev in stilistov. Tako gosti, kot obiskovalci nakupovalnega središča so lahko odkrili izjemnost trajnostnih oblačil in se spoznali s novo dobo mode, ki ne ogroža našega planeta.

Trajnost je bila povezana s kreativnostjo tudi skozi plesne nastope plesalk Neže Banovec in Larise Počič ob glasbeni spremljavi pianista Alena Pešča.

Hvala sponzorjem dogodka: KRAFT ART studio za fotografijo, On Point Studiu za snemanje, Beti d.o.o. – Beti Upcycle za trajnostne nogavičke, ki so jih nosili naši modeli, Alenu Pešcu za klavirsko spremljavo, DJ SunDee-ju za glasbo, Neži Banovec in Larisi Počič za plesne inserte ter Zavodu za mladino in šport Krško za ozvočenje.

Največji poklon pa gre oblikovalcem, modelom, vizažistom, mentorjem ter celotni ekipi, ki je sodelovala pri uspešni izvedbi dogodka. Hvala, ker ste z nami prikazali drzne modne odločitve, ki spodbujajo trajnostno prihodnost in pomagajo ohranjati naš planet.

 

Nekaj prvih utrinkov z dogodka si lahko pogledate v galeriji.
Avtor fotografij: Tadej Kreft, KRAFT ART

 

 

 

Dogodek je bil organiziran v okviru projekta Buy Social. Več o projektu si lahko preberete na povezavi tukaj.

Študijski obisk K2 YOU

Študijski obisk K2 YOU

Med 4. in 17. marcem je potekal prvi skupni študijski obisk, ki je del partnerskega projekta...

IŠČEMO SPONZORJE!

IŠČEMO SPONZORJE!

Spremenimo svet s stilom! V Knofu verjamemo, da lahko vsak z majhnimi spremembami v svoji...