Podajajoči intervju z Boštjanom Jordanom udeležencem javnih del
9 aprila, 2024
Boštjan

Naš intervju nadaljujemo v prostorih Krožnega laboratorija z Boštjanom Jordanom, ki je v KNOF-u vključen preko programa javnih del. Njegovo delo obsega pomoč pri predelavi plastike, oblikovanju izdelkov za ponovno uporabo.

 

Kje in kdaj si prvič izvedel za KNOF?

Za Knof sem prvič izvedel ob razgovoru s svetovalcem CRI Celje, ki mi je ponudil delo v KNOF-u in ko me je razložil, kakšno delo naj bi opravljal, sem se odločil, da delo sprejmem.

 

Lahko opišeš svoj tipični delovni dan na KNOF-u?

Če imam kak nalog, za kakšno nalogo se takoj lotim dela, drugače pa se ukvarjam s plastiko, pečem plošče iz zdrobljene odpadne plastike in potem ko je kakšna ideja uporabim te plošče za izdelavo stvari s pomočjo laserja.

 

S kakšnimi izzivi se najpogosteje srečuješ pri delu na KNOF-u?

Izzivi so, kako iz stvari, ki niso več uporabne, dati novo uporabno obliko in namen. Pri tem je tudi izziv zaobiti tehnične omejitve, do katerih pride ob predelavi materialov z opremo, ki je na voljo.

 

Kakšni so tvoji hobiji?

Moj prvi hobi je bil vedno Šport. V mladosti sem trenirat veliko različnih, kot so: plavanje, tek, borilne veščine, bil sem športni pilot. Ob pojavu zdravstvenih problemov sem večino športov opustil, tako da sedaj še kolesarim, kadar je le možno. Moj drugi hobi pa je tehnika, ker sem tehnične izobrazbe moram, preizkusiti vse nove naprave.

 

Ali tudi sam pripomoreš k bolj trajnostnem načinu življenja in kako?

K trajnostnemu načinu pripomorem tako, da ločujem odpadke, varčujem z vodo in energijo, ogrevamo se z obnovljivih virov in prizadevam si, da bi doma postavili sončno elektrarno. V trgovino hodim s kolesom.

 

Kakšne želje imaš za prihodnost, tako zase kot tudi za vse nas ?

Prva želja je vedno zdravje, drugače pa redna služba, užitek v delu in pa dobri odnosi z in med sodelavci.

 

 

 

Intervjuvala: Ester Božič

 

 

Študijski obisk K2 YOU

Študijski obisk K2 YOU

Med 4. in 17. marcem je potekal prvi skupni študijski obisk, ki je del partnerskega projekta...

IŠČEMO SPONZORJE!

IŠČEMO SPONZORJE!

Spremenimo svet s stilom! V Knofu verjamemo, da lahko vsak z majhnimi spremembami v svoji...