Predstavitev mentoriranke Petre in njene sladke podjetniške ideje
10 marca, 2023

V KNOFov mentorski paket se vključijo osebe, ki želijo pridobiti podporo pri uresničitvi svoje poslovne ideje. Izkušeni mentorici s 14+ letnimi izkušnjami s področji krožnega gospodarstva, socialnega podjetništva, vitkega inoviranja, marketinga, ekodizajna, razpisov in učinkovitega spletnega nastopa jim pomagata pri uresničitvi zagona trajnostnega posla.

Podjetniške ideje mentorirancev so zelo raznolike, tokrat začetek svoje podjetniške poti v slaščičarskih vodah predstavi Petra Seničar

 

Moja strast do peke slaščic sega v moja mladostniška leta, ko sem se vedno najraje zadrževala med lonci v kuhinji, še najraje pri stari mami. Z leti, ko sem spremljala različne načine priprave hrane, so me vedno bolj zanimale slaščice, narejene iz svežih, kakovostnih in polnovrednih sestavin. Tako me je pot pripeljala do izdelave slaščic na rastlinski osnovi, torej brez uporabe mlečnih izdelkov in jajc.

 

 

Ko sem se dokončno odločila svoj hobi preoblikovati v posel, sem izvedela še za mentorski program Knof. Zdel se mi je ravno pravšnji zame, saj mi je trajnostni način razmišljanja zelo blizu in tudi sama želim slediti načelom, ki so bila predstavljena v programu. Od izkušenih mentoric Polone in Mojce sem dobila veliko znanja, novih uvidov in podpore pri implementaciji svoje ideje v realnost.

Na začetku je pot podjetnika lahko zelo osamljena, saj si sam za vse, po glavi pa se ti plete tisoč idej, vprašanj, neznank. Prav zato je bilo super, da sem spoznala še druge podjetnike, s katerimi smo delili skupno pot. Ogromno mi je pomenilo že to, da sva se z mentorico pogovorili, da je razumela moje težave ter prisluhnila moji ideji ter mi s svojimi predlogi in znanjem razširila pogled in predstavila rešitev iz drugega zornega kota. S svojim znanjem mi je lahko veliko svetovala in me usmerjala.

Kot sem že omenila, so moje slaščice narejene le iz sestavin rastlinskega izvora, brez aditivov, umetnih arom in barvil, praškov, brez uporabe kemično predelanih, homogeniziranih ali kako drugače procesiranih živil. Večina sestavin je tudi ekološkega porekla. Moj namen je ozaveščanje ljudi o rastlinskem načinu prehranjevanja, ki ga želim približati čim širšemu krogu ljudi. Želja je, da bi ljudje v svoj jedilnik vnesli čim več svežih in naravnih sestavin. Poleg tega pa je tak način prehrane prijazen do celotnega okolja in narave.

 

Vse slaščice so izdelane ročno, z veliko ljubeznijo do detajlov, zato so ne le okusne, ampak tudi privlačne na pogled. Poleg tega pa zagotavljajo bogat okus in teksturo.

 

 

Moje slaščice so na voljo po predhodnem naročilu, pripravljam tudi cateringe (za rojstne dneve, za poslovne dogodke, prireditve, zabave, piknike, koktajl zabave), dogovorjene pa imam tudi termine za tečaje peke veganskih slaščic. V bližnji prihodnosti nameravam svoje izdelke ponuditi tudi v izbranih lokalih in specializiranih trgovinah.

Moj program slaščic je bogat, naj jih naštejem samo nekaj: torte, pite, cupcakesi, dvojni piškoti, kornetki, sladice v kozarčkih, browniji, cookiji. Za več informacij pa me lahko kontaktirate ali obiščete družbena omrežja.

 

Petra Seničar

 

FB: Slaščice Peggy

IG: @slascice.peggy

Mail: info@peggy.si

GSM: 041 258793

 

 

IŠČEMO SPONZORJE!

IŠČEMO SPONZORJE!

Spremenimo svet s stilom! V Knofu verjamemo, da lahko vsak z majhnimi spremembami v svoji...

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...