UDARNI KNOF, Gala tekmovanje udarnih idej
18 novembra, 2022

 

 

KNOF v torek, 20.12.2022, ob 17. uri v veliki dvorani Kulturnega doma Krško organizira Gala pičing event UDARNI KNOF, na katerem se bo predstavilo kar 25 podjetniških idej dijakov, študentov, kreativcev in lokalnih podjetnikov iz Posavja v obliki 3 minutnih pičev.

 

Na dogodku bodo sodelovali zanimivi gostje, od investitorjev, podpornih okolij za podjetništvo, predstavnikov mednarodnih podjetij, ki bodo izbirali najbolj inovativne ideje, ki bodo tudi nagrajene.

 

 

Dogodek združuje delo KNOFa v letu 2022 na področju mentorstva in razvoja novih trajnostnih poslovnih idej in bo lep prikaz, kam gremo kot družba in kako razmišljajo mladi, ki so naša prihodnost.

 

Svoje ideje bodo predstavili dijaki iz Šolskega centra Krško, 2. letnika smeri računalništvo, dijakinje iz Srednje šole Sevnica, smer frizer, študentje Grm Novo mesto – Višja strokovna šola, ki so jih mentorirali Mojca Žganec Metelko in Polona Hrovat Mavsar v sodelovanju tudi z zunanjimi izkušenimi podjetniki.
Podjetniške delavnice na šolah so podprle Mestna občina Krško, Občina Sevnica in Mestna občina Novo mesto v okviru projekta Trajnostno v šolo. Mladi bodo strokovni komisiji, sestavljeni iz predstavnikov Impact HUB Ljubljana, Silicon Gardens, Centra za podjetništvo in turizem Krško, Sito, predstavili ideje, ki so jih zasnovali v le 8 srečanjih, vendar niso zato nič manj obetajoče in inovativne.

 

Poleg mladih se bo s kratkimi predstavami predstavilo tudi 5 svežepečenih podjetnic in podjetnikov, ki so bili vključeni v program mentorstva za socialno podjetništvo v okviru projekta Bodi soc. Z novimi idejami na področju ekodizajna in trajnostnih produktov se nam bodo predstavile tri kreativke, ki so bile vključene v projekt CZK COLLECTION Ministrstva za kulturo. K dogodku pa so pristopili tudi posavski podjetniki, ki so spomladi oblikovali Festival Podjetno Posavje in bodo predstavili nekaj najbolj prodornih poslovnih idej, ki jih razvijajo.

 

Dogodek bo moderiral stand-up komik Matevž Baloh.

 

Na dogodku, kjer bomo simbolično nazdravili našemu dosedanjemu sodelovanju v letu 2022, boste lahko spoznali tudi druge partnerje, prijatelje in sodelavce KNOF.
Obeta se torej zelo inspirativen, zabaven, inovativen in družaben dogodek, s posebno pogostitvijo, kot nalašč za ta predpraznični čas.
Se že veselim in vas vse toplo vabim,

 

Mojca Žganec Metelko,
direktorica Zavoda KNOF so.p.

 

 

PROGRAM:
16.45 – Zbiranje obiskovalcev
17.00 – Pričetek dogodka, predstavitev komisije sestavljene iz predstavnikov Impact HUB Ljubljana, Silicone Gardens, Centra za podjetništvo in turizem Krško, SITO
17.15 – Pičing malih udarnikov
Pičing 5 idej dijakinj Srednje šole Sevnica, smer frizer
Pičing 5 idej dijakov Šolskega centra Krško, 2. letnika smeri računalništvoPičing 5 idej študentov Grm Novo mesto – Višja strokovna šola
Kratek odmor
18.55 – Razglasitev zmagovalcev pičing tekmovanja malih udarnikov
19.05 – Pičing velikih udarnikovPičing 5 idej podjetnic in podjetnikov Bodi soc

Zero waste akademija – Jana Miklavčič

Peggy – Petra Seničar

Posest Počakovo – Chris Miller

Timar – Maruša Božič

Morja Zala – Zala Hrastar

 

Pičing 4 idejnih projektov oblikovalcev CZK COLLECTION

Stol Knof – Ajda Bertok

TEKEJ – Pia Groleger, Jo Zornik

MOWALL – Vesna Mitrovič

20:00 Zaključek, mreženje in pogostitev

 

Navodila za obiskovalce:

Dresscode: Lahkotno večerno s pridihom vintiča/second handa

#dontbuynothingnew Za eko stilski nasvet obišči @starasolabutik https://instagram.com/starasolabutik

Naslov: Kulturni dom Krško, Trg Matije Gubca 2, Krško

Prihod in parkiranje: Priporočamo prihod z vlakom v Krško, Kulturni dom se nahaja v razdali 100m od železniške postaje. Najbližje parkirišče se ravno tako nahaja na železniški postaji.

Da smo čimbolj varčni vam priporočamo, da se pridružite car sharingu, v ta namen smo odprli Groupcarpool na Carpool and Ride Share Signup Sheet for your Group. (groupcarpool.com) – lahko se dodate kot voznik ali kot sopotnik.

TRAJNOSTNI ODTIS DOGODKA:

Na dogodku ne bomo uporabili plastične embalaže in izdelkov za enkratno uporabo, spodbujamo car sharing in javni prevoz, nagovarjamo obiskovalce, da oblečejo to, kar že imajo v omari oz. kupijo second-hand, pogostitev bo iz lokalnega okolja, na voljo bo tudi veganska prehrana.

 

Partnerji dogodka
Izvedbo dogodka sofinancirajo:
ESE PROSTOVOLJEC OKAY

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...

ESE PROSTOVOLJEC EMANUEL

ESE PROSTOVOLJEC EMANUEL

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...

ESE prostovoljec Asil

ESE prostovoljec Asil

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...