PODJETNIŠKI NATEČAJ 2022 »ŠTARTAJ SVOJ POSEL BREZ SLABE VESTI”
8 junija, 2022

6 mesečni podjetniški kurs

10 srečanj

1-2x mesečno

online in offline

Start 13.6.2022

KNOF že deveto leto izvaja program podjetniški inkubator, ki nudi mentorstvo za zagon in razvoj trajnostnih poslovnih idej. Poseben poudarek dajemo ženskemu podjetništvu.

Za letošnji natečaj smo se odločili v sodelovanju v okviru projekta BODI SOC, ker želimo oblikovati novo skupino podjetnic, ki se bodo z našo in medsebojno podporo podale na pot preizkušanja lastne volje, preseganja okvirjev in testiranja svoje ideje, še preden odprejo podjetje.

Program pa je primeren tudi tistim, ki že imate podjetje in ga želite popeljati v neodkrite vode socialnega podjetništva.

Bodite del nečesa večjega, bodite del posla brez slabe vesti.

Osnutek programa:

Prva tri srečanja bodo potekala v skupini z namenom ustvarjanja podporne skupine, ki drug drugega spodbuja, si pomaga in daje širši uvid v trende.

  1. 1. Srečanje:

Priložnosti socialnega podjetništva – ali se splača?

Razpisi, javna naročila

Katere ideje uspejo?

Poslovni in družbeni trendi, povezovanje, cilji in ovire

  1. 2. Srečanje:

Moja tveganja in priložnosti

Kje so moje prednosti podpora za šibkost drugega

Konkurenčna prednost

  1. 3. Srečanje:

Kateri problem rešuje moja ideja? In koga to briga?

Nadaljnjih 7 srečanj bo potekalo individualno in sicer bomo preverili ali naše domneve v praksi tudi pijejo vodo, kdo točno je naš kupec in preko katerih kanalov ter na kakšne načine ga lahko dosežemo, seveda pa bomo del srečanj namenili tudi izračunu stroškov ter določanju prave cene naših storitev z ciljem, da do konca kursa prejmete prvo naročilo za vaš izdelek ali storitev.

Natečaju bo sledil zaključni dogodek s predstavitvijo idej udeležencev.

Prijave na natečaj so odprte do 12.6.2022. Prijave sprejemamo tukaj.

Več informacij o mentorskem paketu in KNOFu je na voljo na knof.si

Natečaj bo trajal predvidoma 6 mesecev. Mentorstvo bo potekalo predvidoma 2x na mesec (lahko online). V avgustu mentorstva ne potekajo. Drugi pogoji za mentorski paket so opredeljeni v pravilniku skupnosti KNOF.

 

| BODI SOC – Krepitev podpornega okolja za socialna podjetja na območju kohezijske regije Vzhodna Slovenija
Projekt BODI SOC je usmerjen v vzpostavitev učinkovitega in vzpodbudnega podpornega okolja za socialna podjetja, ki bo prispevalo h krepitvi veščin in kompetenc socialnih podjetij, povečalo možnosti za ustanavljane novih socialnih podjetij, spodbujalo rast obstoječih socialnih podjetij, okrepilo informiranost socialnih podjetij za razvoj in promocijo socialnega podjetništva, prispevalo k ustvarjanju novih delovnih mest ter povezovanj socialnih podjetij z lokalnim okoljem, raziskovalnimi in izobraževalnimi organizacijami ter gospodarstvom s ciljem ustvarjanja pogojev za boljši dostop na trg.
V okviru projekta načrtujemo aktivnosti v vseh osmih razvojnih regijah KRVS v okviru katerih bomo izvedli najmanj 42 svetovanj, več kot 90 ur usposabljanj, več kot 24 ur delavnic in nefinančno podprli najmanj 42 socialnih podjetij.
Več o projektu BODI SOC
https://slokva.si/projekti/bodisoc/.

Novo partnerstvo

Novo partnerstvo

Pri ustanovitvi butikov Stara šola imamo novo partnerstvo, povezali smo se z Zero waste mrežo...

sl_SISlovenian