Podajajoči intervju s Sandro Pyšna, prodajalko v butiku ponovne uporabe
13 aprila, 2022

Sandra Pyšna je na KNOF prišla kot udeleženka programa Učne delavnice na delovno mesto prodajalka. Tako sedaj svoje prve zaposlitvene izkušnje nabira v butiku ponovne uporabe Stara šola Krško. Je najmlajša od trenutno treh zaposlenih Sander na zavodu KNOF, njihov skupni imenovalec pa je tudi, da so vse tri rojene izven meja Slovenije.

Opiši kdo si in od kje prihajaš?

Moje ime je Sandra, prihajam iz Slovaške in v Sloveniji živim že 11 let.

 

Na kakšen način si prišla v KNOF in kakšen je bil tvoj prvi vtis?

Vključena sem bila v socialno aktivacijo, nato smo imeli en dan ogled KNOF-a in me je zelo pritegnilo predavanje oz. prezentacija o celotni stvari. Od tukaj naprej se je pa začelo odvijati, prišla sem na razgovor in začela v parih dneh delati kot prodajalka, v butiku ponovne uporabe Stara šola, preko učnih delavnic. Moj prvi vtis je bil zelo pozitiven in sem bila res navdušena nad delom, ki ga v KNOF-u opravljajo. No sedaj sem pa že zaposlena in občutki so neopisani, mogoče bo čudno zvenelo, ampak res rada hodim v službo, rada imam svoje delo in ljudi s katerimi delam ter s katerimi sem stalno v stiku. Zdi se mi, da smo kot ena velika družina in si vedno med sabo pomagamo, v veliko čast mi je biti del te zgodbe.

Kakšno je tvoje delo v KNOF-u in kako poteka tvoj delovni dan?

Zaposlena sem v Stari šoli kot prodajalka in moj delovni dan poteka zelo raznoliko; od sortiranja oblačil, pospravljanja trgovine, delo za blagajno ter pomoč pri izbiri blaga strankam itd. Pri svojem delu zelo uživam in mislim, da svoje delo dobro opravljam.

 

Kaj razumevaš pod besedno zvezo trajnostni način življenja in ali to tebi uspeva v življenju?

Trajnostni način življenja je izredno težko definirati, no vsaj zame, to je takšen način razvoja, ki zadošča današnjim potrebam, ne da bi pri tem ogrožal možnosti prihodnjih generacij, da zadostijo svojim lastnim potrebam. Trajnosten način življenja ne pomeni dolgočasnega vsakdana, pa tudi ne popolnega. Pomeni pa kupiti manj, izbrati bolje, poskrbeti, da stvari trajajo, izbrati kakovost pred količino. Ali to tudi uspeva meni? Lahko rečem da ja, definitivno.

 

Kakšen je tvoj trenutni življenjski cilj?

Trenutno imam samo en življenjski cilj in to je ta, da si ustvarim družino, se ustalim in obdržim službo. Jaz mislim, da so najpomembnejši cilji v življenju kratkoročni, tisti, ki jih imaš ti kar dovolj in ki omogočajo da se počutiš srečen, saj nikoli ne veš kaj te čaka jutri. Definitivno imam pa v planu si mogoče nekoč odpret svojo trgovino z zdravo prehrano ali manjši fitnes, ko opravim izpit za osebnega trenerja, saj so to moje sanje. Zaenkrat pa sem dosegla vse tisto, kar sem si v življenju želela.

 

Kaj počneš izven delovnega časa, kaj so tvoji hobiji?

Izven delovnega časa se ukvarjam z fitnesom, predvsem pa se crkljam s svojo mačko. Lahko tudi rečem, da rada kuham, saj tudi zelo rada jem. Moji hobiji so definitivno šport in preživljanje prostega časa z mojo družino in prijatelji.

Kaj bi v življenju želela zase in za druge?

V življenju si želim, da bi bili vsi zdravi, saj mislim, da je to najbolj pomembno ter da smo obkroženi s svojimi ljubljenimi in prijatelji. Srčno si želim, da je čim manj sovraštva in slabe energije med ljudmi, saj smo vsi samo ljudje in mislim, da ni potrebe po tem, da bi se morali grdo gledati. Želim si tudi, da je čim manj stresa in obremenjevanja ter slabih odnosov, saj mislim, da vedno na koncu tunela posije sonce, ki ti daje upanje, da rešitev obstaja. Vsi si moramo med sabo pomagati, biti prijazni in razumevajoči eden do drugega, tako bi bil svet veliko lepši.

 

 

Intervjuval: Sergej Dobovšek

 

 

 

IŠČEMO SPONZORJE!

IŠČEMO SPONZORJE!

Spremenimo svet s stilom! V Knofu verjamemo, da lahko vsak z majhnimi spremembami v svoji...

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...