Podajajoč intervju s Francijem Zorko, vodjo mizarske delavnice
24 junija, 2021

Franci je na KNOF prišel kot udeleženec učnih delavnic na delovno mesto mizarja. Že prej je imel veliko delovnih izkušenj, na KNOF-u pa mu jih je uspelo še nadgraditi. Spoznala sem ga tako, da sem opazovala kako s srcem in dušo obnavlja staro pohištvo ali opravlja ostala mizarska dela. Všeč mi je njegova delovna vnema in nič mu ni pretežko. Rad priskoči na pomoč in poprime za kakršnokoli delo. Rada ga imam v svojemu timu. Prosila sem ga za intervju, da se nam predstavi.

 

Kako si izvedel za KNOF?

Za KNOF sem izvedel preko Zavoda za zaposlovanje. Vabljen sem bil na razgovor na katerem je bila prisotna tudi naša direktorica Mojca. Takoj po razgovoru smo tisti, ki nas je predstavljeno delo zanimalo, ostali še na pogovoru. Po nekaj tednih sem prejel obvestilo naj se oglasim v KNOF-u, kjer sem začel kot mizar v sklopu učnih delavnic. In še kar sem tukaj.

 

Kaj te je najbolj pritegnilo na KNOF-u, da si se odločil za delo?

Najbolj me je pritegnila obnova starega pohištva, ker mi delo z lesom ni tuje in ga imam rad. Po končanem delu se počutim še bolj veselo in sem zadovoljen.

 

Kako ti je všeč tvoja služba?

Služba mi je zelo všeč, saj uživam v tem, da nekaj ustvarjam na novo. Imam dobre sodelavce in sodelavke ter šefico, tako, da smo odličen tim.

 

Kako poteka tvoj dan na KNOF-u?

Delovni dan se začne z jutranjim razporedom dela delovni skupini, prikazom dela in pomoči pri izvajanju. Na svojo delovno skupino sem zelo ponosen. Sodelujemo tudi s podjetjem Kostak, ki nam večkrat pripelje pohištvo, ki bi drugače končalo na smetišču. Tudi sami s kombijem hodimo do ljudi, ki nas pokličejo, da imajo kakšen kos pohištva za nas.

 

Na kateri obnovljen izdelek si najbolj ponosen?

Najbolj sem ponosen na dve nočni omarici. Prebarval sem jih na belo, ker pa je bil spodaj lak so se nepričakovano pojavili pikasti vzorci. Dobil sem prav rustikalen izgled.

 

Živiš tudi v zasebnem življenju po konceptu, da paziš na okolje – naravo?

Živim z naravo in naravo spoštujem. Trudim se, da stvari čim dlje ostanejo pri hiši in pa čim več stvari tudi doma obnovim.

 

Kako preživljaš prosti čas?

Prostega časa nimam veliko. Če že najdemo čas, grem rad z družino v hribe ali pa na kateri bližnji vrh. Poleti grem na morje, ostalo pa pred TV-jem in v delavnici, ker rad ustvarjam.

 

Kakšne cilje imaš še v življenju, ali si jih že dosegel?

Ciljev je veliko, preveč, da bi vse uspel realizirati. Tako, da nisem uspel doseči vsega in tudi ne vem, če mi bo kdaj uspelo.

 

Intervjujala: Sandra Levstik

 

 

 

Novo partnerstvo

Novo partnerstvo

Pri ustanovitvi butikov Stara šola imamo novo partnerstvo, povezali smo se z Zero waste mrežo...

ViveRos: Pot do knjige

ViveRos: Pot do knjige

Poceni, dostopen pobeg iz realnosti   Sem Nina Stanek, mlada podjetnica začetnica in velika...

sl_SISlovenian