Podajajoč intervju s Sandro Levstik, receptorko
30 maja, 2021

Sandra Levstik je prva oseba, s katero boste imeli stik, ko vstopite v prostore KNOFa, kajti opravlja delo receptorke. Tako sem jo spoznala tudi sama, ko sem prvič prišla na razgovor. V tem času, odkar sem zaposlena v KNOFu, sem ugotovila, da Sandra opravlja veliko več stvari, kot samo sedi za pultom in vzpostavlja prvi stik. Prosila sem jo, da se skozi intervju predstavi tudi vam.

 

Po naglasu sodeč nisi iz Krškega in verjetno tudi iz Slovenije ne. Kako si prispela v naše konce?

Ja, res je odraščala sem v Nemčiji. V Slovenijo sem se preselila leta 2001 in se sama naučila slovenščine. Moj oče je Slovenec in med počitnicami smo vedno prišli v Slovenijo obiskati babico in dedka. Že kot otrok sem tukaj zelo uživala, ker sem lahko bila zunaj, smo kaj pekli in je bilo bolj svobodno kot v stanovanju. Moja generacija se je zelo veliko igrala zunaj. Nismo bili nenehno na telefonu in računalniku, ker jih ni bilo in to mi je zelo všeč. Lepše otroštvo sem imela kot otroci dan danes, vsaj po mojemu okusu.

 

Kako si izvedela za KNOF?

Za KNOF sem izvedela preko prijateljice, ki je delala v KNOFu in mi je rekla, da potrebujejo prostovoljce. Takoj sem bila zainteresirana, ker sem bila brezposelna in mi ni bilo ok biti neprestano doma. Potrebujem družbo in obveznosti. Drugače znam stvari prestavljati na jutri, kar ni v redu. Začela sem kot prostovoljka, pomagala sem pri selitvi KNOFa iz stare lokacije na novo lokacijo. Čistila sem ter pomagala seliti predmete.

 

Kaj te je najbolj pritegnilo v KNOFu?

V KNOFu me je najbolj pritegnilo, da spoznavam nove ljudi in všeč mi je njegov koncept ponovne uporabe. Vedno sem gledala na to, da ne onesnažujem preveč narave. Smeti že od otroških let pravilno ločujem. Občasno si tudi kupujem kaj v Stari šoli. Veliko lepih stvari dobim ugodno in všeč mi je misel, da se ponovno uporablja in s tem ne gre lepa stvar v smeti, kar bi bilo škoda.

 

Kaj so tvoje zadolžitve v KNOFu in kaj si se naučila novega?

Moje zadolžitve v KNOFu zajemajo vse, kar sodi v delo receptorke. Oglasim se na telefon, dajem informacije strankam, ki pridejo, odpiram zjutraj glavna vrata v objekt, merim telesno temperaturo zaradi Covida 19, kuham kavice poslovnim strankam, pišem e – maile, občasno pomagam v administraciji, skrbim za pošto, nabavim razne predmete, ki so potrebni za izvajanje posla in priskočim na pomoč, če me kdo od sodelavcev kaj potrebuje, saj tudi oni meni priskočijo na pomoč, v kolikor jaz kaj potrebujem.

Zame smo tim in mi je všeč timsko delo. Seveda moramo vsi stopiti skupaj, saj je drugače težje, ampak tu smo se zaenkrat kar dobro ujeli. Upam, da tako tudi ostane. Naučila sem se veliko novega. Predvsem sem pa ponosna, da nimam več take treme pri komunikaciji z različnimi ljudmi, čeprav še kdaj kaj narobe sklanjam. Kljub temu se pa počutim sprejeta in vsi sodelavci me glede tega razumejo in podpirajo. Pridobila sem veliko samozavesti in izkušenj na več področjih.

 

Kaj ti je všeč pri tvojem delu?

Pri mojem delu mi je najbolj všeč, da lahko delam različne stvari. Je precej razgibano. Malce sede in tudi stoje ter cel kup različnih stvari, zato mi je občasno izziv, ko dobim kako novo nalogo. Komuniciram z veliko različnimi ljudmi, česar nisem počela skoraj nikoli v mojemu življenju in vidim, da mi je to všeč, sploh kadar kaj novega koristnega izvem ali si med seboj pomagamo.

 

Ko zaključiš z delom, kaj počneš v prostem času?

Ko zaključim z delom opravim seveda tudi opravila doma. Drugače grem rada na bazen ali morje. Sprehajam se v naravi, poslušam glasbo pogledam kak film in se družim s prijatelji in mojo družino. Pozimi preberem tudi kako knjigo.

 

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Moji načrti za prihodnost so predvsem, da gledam na zdravje. Moje zdravje mi je najbolj pomembno, ker mi ne služi vedno najboljše. Rada bi tudi ostala v KNOFu, dokler se le da. Drugače bom poiskala še nove stranke, saj preko Inkubatorja v Društvu KNOF prevajam iz slovenščine v nemščino ter kličem na nemški govoreč trg (nemški receptor na daljavo). Morda bi lahko tako kdaj odprla svoj s.p.. Dodaten cilj mi je tudi, da “poskušam živeti” v vsakem trenutku, ker to občasno pozabim.

 

Intervjujala: Doroteja Žnideršič

 

 

 

Novo partnerstvo

Novo partnerstvo

Pri ustanovitvi butikov Stara šola imamo novo partnerstvo, povezali smo se z Zero waste mrežo...

ViveRos: Pot do knjige

ViveRos: Pot do knjige

Poceni, dostopen pobeg iz realnosti   Sem Nina Stanek, mlada podjetnica začetnica in velika...

sl_SISlovenian