Nataša Kerin o mentoriranju
1 februarja, 2021

K intervjuju sem povabila Natašo Kerin, eno izmed mentorirank in jo prosila, da skozi ta intervju predstavi svojo izkušnjo s Knof-ovim Mentorskim paketom, sebe in svoje podjetje oziroma svojo poslovno idejo. Nataša je modna oblikovalka, trenerka za zdravljenje s kristali in učiteljica meditacije.

V zavodu Knof namreč izvajamo tudi program mentorstva, ki je namenjen posameznikom s poslovno idejo, ki jo želijo realizirati. Pri mentoriranju se osredotočamo na podporo pri razvoju trajnostnih poslovnih idej in poslovnih modelov s poudarkom na realnih in praktičnih ciljih prilagojenih posamezniku.

 

Nataša, zakaj si se odločila za mentoriranje in kako si prišla do našega programa?

Prvotno sem se za sodelovanje odločila zaradi želje po strateškemu partnerju v Sloveniji, saj sama trenutno živim na Islandiji.

Moji produkti se “rojevajo” v Sloveniji in vstopam na globalni trg. Logistika je bila namreč moj največji izziv, še posebej sedaj v času epidemije.

S pomočjo Polone in Mojce smo hitro našli rešitev in brez KNOF-a sama ne bi uspela realizirati moje poslovne ideje. Hvaležna! 🙂

Za KNOF pa sem izvedela preko prijateljice, ki sama že sodeluje z vami.

 

Zakaj si se odločila ravno za nas, glede na pestro ponudbo coaching (mentorstva) in podobnih programov, ki so sedaj še toliko lažje dostopni tudi globalno?

Kot rečeno, prijateljica mi je svetovala KNOF kot organizacijo, ki mi lahko pomaga poslati mojo znamko v svet.

Že na uvodnem sestanku sem dobila izredno prijeten občutek in tako sem se odločila tudi za mentorski program. Priprava na lansiranje blagovne znamke, in podjetništvo na splošno, je zelo osamljen poklic. Pomembno se je obkrožiti z ljudmi, ki ti dajejo podporo.

Želela pa sem tudi sodelovati s slovenskimi podjetji in organizacijami kot je KNOF. Upala sem na sodelovanje z nekom, ki dobro pozna slovensko podjetniško okolje in Knof me ni razočaral.

Smo skupina petih ljudi, s katerimi imamo največ interakcije in izredno vesela sem, da sem v moj delovnik umestila tudi dodatni dve uri mesečno, ki sta namenjeni mojemu strateškemu planiranju.

Ali si zaenkrat dobila podporo, ki jo potrebuješ?

S Polono sva se odlično ujeli. S konkretnimi nasveti in tudi kontakti v Sloveniji mi je izredno pomagala, čeprav sva se videli le nekajkrat. Ravno to sem potrebovala. Nekoga, ki začuti kaj želim z znamko sporočiti in nekoga, ki je angažiran in odziven.

Všeč mi je, kako predebatiramo opcije in kako mi s svojim pogledom na določeno stvar odpre še kakšno drugo pot. Občutek, da je nekje nekdo, ki mu je mar za tvoj posel, pomeni ogromno.

Včasih pa mi že sam pogovor in moje razmišljanje na glas, ob koncu sestanka postavi zamisli na svoje mesto in posledično v konkretne korake dalje.

Torej ja, ta oblika sodelovanja je bila prava odločitev!

S pomočjo KNOF-a sem prav tako pridobila dodaten vpogled v moj strateški, marketinški in finančni plan, kar je več kot odlično!

Kakšna so tvoja pričakovanja in kaj želiš doseči po zaključku?

Pričakovala sem točno to, kar sem dobila. Podporo. Celostno!

Zavedam se seveda, da je konec dneva vsa odgovornost moja in da nihče ne bo moje znamke gradil namesto mene. Vse odločitve, vsa tveganja in končna podoba lansiranih kolekcij je popolnoma moja. Pa vendar, dobro je delovati v okolju, ki te pri vsem tem podpira.

Z odločitvijo za mentoriranje sem, kot rečeno, prejela celostno podporno okolje in dodatne vpoglede, ki mi bodo v prihodnosti pomagali pri premagovanju izzivov.

In pa – nekaj novih prijateljev!

In tega ni nikoli preveč! 🙂

 

Kot pravijo: “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together!” (afriški rek)

Prevod: “Če želiš iti hitro, pojdi sam. Če želiš priti daleč, pojdi v družbi!”

 

Prosim predstavi svojo znamko oz. poslovno idejo

Crystal wear | fair trade Womenswear

We’re here to help you manifest faster, amplify your yoga and meditation experience and tap into crystal healing benefits daily with first-ever made bamboo yoga (and daily) apparel and underwear with pockets for crystals on chakras.

Prevod: “Tu smo, da vam pomagamo hitreje manifestirati, izboljšati izkušnjo meditacije in joge in izkoristiti zdravilni potencial kristalov – s prvič izdelanimi bambusovimi oblačili za jogo (in vsak dan) in perilom, ki smo jim dodali žepke za nošenje kristalov na čakrah. ”

IG: @crystalwear_

FB: Crystal wear.

Nataša Kerin, fashion designer (Sustainability and Luxury Fashion Design), crystal healing coach, meditation teacher

 

 

Intervjujala:

Polono Hrovat Mavsar

 

 

IŠČEMO SPONZORJE!

IŠČEMO SPONZORJE!

Spremenimo svet s stilom! V Knofu verjamemo, da lahko vsak z majhnimi spremembami v svoji...

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

ESE PROSTOVOLJEC OKAY

Evropska solidarnostna enota ESE (ali European solidarity corps) je del evropskih programov na...