Prekrivna barva za prenovo pohištva
2 novembra, 2020

Barvanje je sproščujoč dogodek, s katerim lahko marsikateri stvari podaljšamo življenjsko dobo, jo naredimo osebno ali pa jo celo rešimo pred uničenjem.

 

Prekrivno barvo je razvil KNOF v partnerstvu s podjetjem Chemcolor. Barva je izdelana na vodni osnovi, je enostavna za uporaba in primerna tudi za začetnike. Namen prekrivne barve je, da podaljšamo življenjsko dobo pohištva, ki smo se ga naveličali, je poškodovano in potrebuje malce popravila in osvežitve ali pa mu želite dodati novo osebnost.

Predhodno brušenje ni potrebno, že po prvem nanosu prekrije les, kamen, kovino, steklo, keramiko in plastiko.

Pripravili smo 5 modnih odtenkov:

  • kamnito siva
  • pastel vijola
  • biserno bela
  • bela
  • golobje modra

 

 

Da pa ne boste reševali predmete le za notranje prostore, je naša barva zaščitena proti UV žarkom in po dveh nanosih pokaže zobe vsem vremenskim pogojem.

Dobro premislite, kje leži kakšen star stol ali zaprašena nočna omarica. Mogoče imate kakšen utrujen cvetlični lonček, košaro ali vrata. Vse te predmete lahko ponovno uporabite in vašemu domu dodate piko na i.

Ker pa si želimo, da je naš vpliv na okolje čim manjši, barvo zmeraj dobro zaprite, pripomočke operite v lončku z vodo in ne pod tekočo vodo, embalažo pa lahko še uporabite za kakšen kreativni projekt ali jo zavržite v rumeni zabojnik. Etiketo iz recikliranega papirja pa v zabojnik za papir.

Prekrivno barvo lahko kupite na prekrivnebarve.si v trgovinah Stara šola v Krškem, Brežicah, Sevnici in Litiji, kjer si lahko poiščete še kakšen zanimiv predmet, ki ga lahko pobarvate. Seveda pa je obnovljen predmet ali barva odlično odgovorno darilo za vaše najbližje.

 

VARNOSTNI LIST PREKRIVNA BARVA (chemius.net)

 

sl_SISlovenian