Podajajoč intervju s Sandro Košar, pomočnico direktorice
30 septembra, 2020

Kot sem že omenil v svojem intervjuju, se je moja pot na Knofu začela z vključitvijo v program Socialna aktivacija. Kmalu po pričetku tega programa, sem se začel spraševati, kako sploh izgleda uprava organizacije in kdo so njeni zaposleni. Odgovor na ta vprašanja sem dobil, ko so me po končanem programu vključili v Učne delavnice v računovodstvu. Takrat sem spoznal tudi Sandro Košar, ki je v Knofu kot administratorka zaposlena že dolgo časa. Njeno delo je izjemno pomembno, saj skrbi, da v administraciji poteka vse tako kot mora. Brez njenega dela delovanje te organizacije sploh ne bi bilo možno. Seveda me o njej in njenem delu zanima še marsikaj, zato je to prava priložnost, da jo kar vprašam…

 

Kje si prvič slišala za Knof in kako je prišlo do zaposlitve pri tej organizaciji?

Ne spomnim se točno, kdaj sem prvič slišala za Knof, mi pa je bilo v letih, ko sem bila iskalka zaposlitve, prav Knofovo ime največkrat omenjeno s strani različnih oseb kot nasvet, kam naj se obrnem za zaposlitev.

Na Knofu nisem že v startu pričela z zaposlitvijo. V drugi polovici 2017 sem opravljala oceno dela v sklopu zaposlitvene rehabilitacije. Po zaključeni oceni dela, v začetku leta 2018, pa sem delo v Knofu nadaljevala z zaposlitvijo.

Naj povem, da sem še danes hvaležna predvsem za priložnost. Hvala Knof.

 

Povej kaj več o delu, ki ga opravljaš.

Opravljam delo v administraciji. Od začetka dela na Knofu pa vse do danes sem opravljala zelo razlika administrativna dela. Sedaj pokrivam delo v tajništvu, del kadrovskih zadolžitev, koordinacijo PR ekipe ter del nalog PRja, med drugim tudi pošiljanje mailingov in objavljanje na FB strani Knof – vabljeni da jo »prečekirate« in seveda všečkate ;).

 

Ali si pred to zaposlitvijo želela početi kakšno drugačno delo? Če ja, katero?

Glede na to, da sem kot najstnica zbolela za boleznijo, ki mi je pustila posledice (predvsem okvaro zgornjih okončin) sem se za izobrazbo odločila za poklic, ki ga bom zmogla opravljati. Med študijem (Fakulteta za upravo) si niti približno nisem predstavljala, da je lahko delo v administraciji, lahko tako raznoliko in zanimivo.

 

Katere so zate najpomembnejše vrednote v življenju?

Iskrenost, prijaznost in tolerantnost.

 

Kako pa je kaj v tvojem privatnem življenju glede vsega tega, s čemer se ukvarjamo na Knofu?

Sem ljubiteljica živali in narave, zato mi ni vseeno, kako se z njo ravna. Tako sem že od nekdaj skrbela, da ne onesnažujem narave. Kar pa seveda ne zadošča več. Ni dovolj, da »smet« pristane v smeteh. Žal se še ne morem pohvaliti, da živim popolnoma trajnostno, vendar se trudim postopoma svoj življenjski slog približati trajnostnemu načinu življenja.

 

Kupuješ tudi rabljena oblačila?

Če le najdem, raje kupim v Stari šoli kot pa v »navadni« trgovini. Ne le, da je občutneje ceneje, tudi občutek, ko z nakupom narediš nekaj dobrega za naravo, je super. Čeprav iz vidika trgovcev nisem ravno najboljši profil kupca, saj ne kupujem glede na modo in trende, ampak po potrebi. Zato oblačil ne kupujem prav pogosto.

 

Kaj si po horoskopu in ali verjameš v te horoskopske napovedi, o katerih vsakodnevno pišejo?

Po horoskopu sem vodnarka. Le redkokdaj preberem dnevni horoskop, pa še takrat ko ga, ga bolj za zabavo kot kaj drugega. V te horoskopske napovedi ne verjamem, saj so preveč splošne.

 

Kateri so tvoji hobiji?

A je lahko služba tudi hobi? Če je lahko, je Knof delno tudi moj hobi :). Drugače svoj prosti čas preživljam v druženju z družino ter prijatelji, na sprehodih in izletih.

 

Intervjujal: Toni Komljanc

september 2020

 

sl_SISlovenian