ZDAJ je čas, da…
7 julija, 2020

Z vami delimo članek, ki smo ga prejeli od naše članice in inkubiranke v podjetniškem inkubatorju KNOF.

… s hvaležnostjo v srcu sprejmeš vsak nov dan.

… se zaveš, da je čas tvoja največja dragocenost in da začneš tako tudi ravnati z njim.

… si dovoliš spustiti tuja pričakovanja in si določiš svoja. Jim slediš.

… greš iz glave v srce in telo. Da namesto, da samo razmišljaš in načrtuješ zaživiš, čutiš in uživaš…

… prenehaš s potrebo biti vsem vse in postaneš sebi vse.

… si dovoliš spustiti potrebo po ugajanju, dokazovanju, iskanju potrditve zunaj in se sprejmeš takšnega kot si, saj to si ti.

… spustiš napetost in zaživiš bolj mirno, sproščeno, lahkotno življenje.

… spustiš strahove in začneš zaupati sebi, procesu, življenju nasploh ter greš pogumno in z zaupanjem v srcu naprej.

… prenehaš z nenehnim razmišljanjem kaj bi lahko bilo v preteklosti drugače, do potankosti načrtovati prihodnost in se prepustiš in uživaš v tem trenutku. Samo tukaj in zdaj zares živiš in z nenehnim miselnim vrtenjem v preteklosti in prihodnosti izgubljaš največjo dragocenost – življenje. Kar je bilo, je bilo, spremeniti za nazaj ne moreš nič, lahko pa se seveda iz tega nekaj naučiš. S prestrašenimi, zaskrbljenimi glaski v glavi kaj, če se bo enkrat v prihodnosti zgodilo to in to… pa tudi ne rešiš nič. Večina stvari o katerih razmišljamo, kaj pa če, se nikoli ne zgodi… zakaj bi torej skrbeli o nečemu kar se ne bo zgodilo in s tem izgubljali energijo, trenutne užitke in bivanje?

… si dovoliš izpustiti iz življenja ljudi, ki te izčrpavajo in preživiš več časa z ljudmi, ki te polnijo, s katerimi si res lahko to kar si. Kar se odnosov tiče je sigurno manj več. Jaz imam raje dva prava iskrena prijateljstva kot pa ne vem koliko površnih, neiskrenih. Kaj pa ti?

… si dovoliš pogledati, začutiti, kaj v življenju je to, kar te polni, osrečuje, ti daje energijo in moč. In si dovoliš vse to ali vsaj nekaj od tega vsakodnevno vključevati v svoje življenje.

… narediš vsak dan vsaj en mali korak k temu kar želiš ali mali korak, malenkost, ki te osrečuje, si privoščiš vsaj en mali užitek. Zakaj? Mali vsakodnevni užitek šteje veliko več, kot ena še tako zelo velika stvar, ki jo čakaš dolgo časa. Ni potrebno celo leto čakati tistih nekaj dni oddiha na morju, v gorah… kjerkoli… pomembno je vsak dan si vzeti vsaj kakšno minuto… in samo biti… bivati…

… se vprašaš ali želiš čakati boljše čase, več denarja, več časa ali želiš ŽIVETI s polnimi pljuči? Vprašaj se, kaj si želiš – da ti življenje mineva v čakanju ali želiš uživati?

Vabim te, da me poiščeš na moji Facebook strani Anita Obradović.

In da se mi pridružiš v brezplačni skupini Živim, kot Želim.

S tabo bom podelila tehnike, ki meni pomagajo, da sem mirna, sproščena, da uživam, čutim… preprosto, da Živim, kot Želim. 😊

Z ljubeznijo in spoštovanjem,

Anita Obradović, avtorica koncepta Živim, kot Želim

info@anitaobradovic.com

sl_SISlovenian