Izčrpava me
5 maja, 2020

»Izčrpava me, da delam sama, torej sem hkrati deklica za vse, po drugi strani pa mi manjka kakšen sodelavec, s katerim grem skupaj na kavo, počvekati.«

To so besede osebe, ki ima svoj posel in dela od doma. In jaz čutim vas, kako ste zavzdihnili ob teh besedah in so se vaše misli kar nekako ustavile v vsem, kar se dogaja na okoli. Pa kljub temu, da delate delo, ki vas veseli, v katerem lahko izražate tudi sebe, se baterije v vašem telesu hitro praznijo skozi dan.

Zakaj?! Se sprašujete. Kaj delam narobe, kaj lahko še storim, da bom končno čutil življenje v njegovi polnosti, da se mi ne bo potrebno pretvarjati, da »sem dobro« ampak, bo ta odgovor resničen.

In za vas imam danes tri izjemne napotke, da boste lahko dvignili svojo raven energije in je imeli končno tudi za stvari, ki vas veselijo, da boste lahko delo opravljali s še večjim veseljem.

  1. Tudi če delate od doma oziroma imate svoje podjetje je delovni dan razdeljen na delo in počitek! Tukaj ni pogajanj, saj prazna vreča ne stoji sama po konci.
  1. Poiščite si SKUPNOST, kjer se boste počutili povezani, podprti, boste v družbi podobno mislečih ljudi. Rezervirajte si npr. 15 min za virtualno kavico, poglejte ali preberite kakšen blog iz vaše industrije. Delite v tej skupnosti vaše misli, ideje, tegobe.
  1. Poiščite si MENTORJA! Človeka, ki vas lahko kdaj pa kdaj usmeri na vaši poti, se mu lahko zaupate, vas potisne naprej, ko izgubite motivacijo in vam v bistvu napolni vaše baterije že samo s pogovorom, kratkimi nasveti. Je tukaj za vas, vas sliši in razume!

Naslednji mesec bom z vami delila še druge napotke, kako od izčrpanosti priti do višje ravni energije. Jaz se že veselim naslednjega sporočila in verjamem, da tudi vi. Do takrat pa lahko obiščete mojo spletno stran www.smiselzivljenja.com, Facebook stran Karierni uspeh ali me kontaktirate na Inštitut KNOF, kjer lahko skupaj poiščemo kakšno rešitev za bolj produktivno delo in hkrati polno življenje.

Evija Evelin Zavrl,

mag. psihosoc. pomoči

Odgovorna lesena svečka

Odgovorna lesena svečka

"Tebi v spomin poklanjam svečko, hkrati pa mi plamen gori tudi v srcu, ker naredim dobro delo."...