PODAJAJOČ INTERVJU Z IVONO ABRAM, vodjo poslovnega centra MO.JA
4 februarja, 2020

Kot mama ene izmed pobudnic ustanovitve KNOFa je Ivona Abram tako ali drugače že od samega začetka vpletena v njegovo delovanje. Je eden izmed nepogrešljivih podpornih članov z dobro energijo in nasveti, ki jih je pridobila z večletnimi izkušnjami.

Ivona prosim, če se na kratko predstavite in poveste kaj o sebi.

Sem upokojenka, stara sem 62, bila sem podjetnica, delo s tekstilom pa me spremlja že od 15 leta starosti.

Kako ste prišla v Knof in kakšno je vaše mnenje o delovanju Knofa?

V zavod KNOF sem se vključila zaradi sodelovanja z Mojco Ž. Metelko, mojo hčerko, pa tudi zaradi tega, ker rada delim svoja znanja in izkušnje iz sveta podjetništva in konfekcije. Pomagala sem pri nastanku prvih prototipov pleničk KiSS in izdelala vzorce za marsikatero idejo, ki je prišla v KNOF.

Delovanje KNOF-a podpiram in mi je všeč. Cenim vse, ki delujete v KNOF-u. Moje mnenje je, (in to pozdravljam), da imate posluh za vsakega, ki želi sodelovati na bilo katerem področju z vami.

S čim se ukvarjate? Kaj je vaša vizija, kaj želite s svojim delom doseči in katere vse storitve in/ali izdelke nudite?

Še vedno se ukvarjam s tekstilom, vezenjem, šivanjem in popravili.

Svoj prosti čas pa namenim za pridelavo ekološke zelenjave in zelišč za lastne potrebe ter skrbi za naše tri konjičke. Ravno pred kratkim pa sem pričela sama izdelovati ekološka čistila za domačo rabo.

Kako je vaše delo povezano s skrbjo za naravo, okoljem in trajnostjo?

Kolikor je le mogoče skrbim za to, da pridelamo čimveč ekološko pridelane hrane za domačo kuhinjo, izogibam se plastike in umetnih materialov. Pri tekstilni proizvodnji sem od samih začetkov zagovarjala udobne, kakovostne in varne materiale znanega porekla, saj smo proizvajali predvsem oblačila za dojenčke in otroke ter slovensko proizvodnjo, od nitke do končnega izdelka. Tem načelom skušam slediti tudi sedaj, ko svetujem pri razvoju kakšnih novih izdelkov, kot npr. odejic za nedonošenčke.

Bi še kaj dodala ali sporočila bralcem?

Uporabljajte čim več naravnih dobrin, predvsem pa ozaveščajte še druge.

Lepo vas pozdravljam

Ivona

Intervjujala: Anita Obradovič

Odgovorna lesena svečka

Odgovorna lesena svečka

"Tebi v spomin poklanjam svečko, hkrati pa mi plamen gori tudi v srcu, ker naredim dobro delo."...