Pomladni natečaj inkubatorja

Na zaključnem dogodku natečaja »Omogoči si zaposlitev in ustvari podjetje«, ki se je odvijal v sredo, 27.5.2015 na gradu Sevnica, so bili soji žarometov usmerjeni  v naše inkubirance. To je bil njihov večer, kjer so lahko pokazili oziroma predstavili, kaj so se naučili v času trajanja natečaja oz dvomesečnega »Intenzivnega podjetniškega kurza«  in kako so vse to implementirali v svoje 3 minutne predstavitve.


 

 

 

Zgodba Socialnega inkubatorja Posavja se je pričela ravno na gradu Sevnica pred dvemi leti, kjer smo organizirali prvi dogodek inkubatorja. Po dveh letih nabiranja izkušenj in delovanja v podpornem okolju, ki posameznikom nudi skoraj vso potrebno podporo za razvoj posla, smo se zopet zbrali na gradu Sevnica. Vendar tokrat z drugačnim namenom.Morali smo namreč izbrati zmagovalca »Intenzivnega podjetniškega kurza«. Tistega, ki je bil skozi dva meseca najbolj priden oziroma tistega, ki je najbolje predstavil svojo poslovno priložnost pred strokovno komisijo, mediji, podjetniki, podporniki in ostalimi gosti. Albert Felicijanova dvorana se je ob 18.30 že dodobra napolnila in pri inkubirancih se je napetost čedalje bolj stopnjevala. Pred samim pričetkom smo lahko tudi uživali v prečudoviti dekoraciji Zelene Sevnice.

 

 

 

Na začetku programa nas je pozdravila povezovalka večera Tanja Žibert, ki je prav tako predstavila posebno komisijo ter posebne goste, ki so se udeležili tega dogodka. Med njimi je bil tudi državni sekretar, pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud ter socialno podjetništvo, Tadej Slapnik. Delo inkubatorja in potek dvomesečnega programa nam je predstavila vodja Socialnega inkubatorja Posavja, Nataša Rupnik. Nezadržno pa se je približeval trenutek prvega t.i. pitcha oziroma 3 minutne predstavitve poslovnih priložnosti naših inkubirancev. Njihova naloga je bila, da v treh minutah, kar se da učinkovito in podrobno predstavijo svoj poslovni model, katerega je ocenila posebna strokovna komisija, ki so jo sestavljali:

1.     Alenka Hren, Predstavnica javne agencije SPIRIT Slovenija,

2.     Gregor Sakovič, Vodja Centra za inovativno podjetništvo NLB,

3.  Tomaž Stritar, Direktor Zavoda Uspešen podjetnik in soustanovitelj DPlac – stičišče podjetniških idej z družbenim učinkom,

4.     Matic Kašnik, Strokovnjak za marketing Education first, India.

5.     Anja Šerc, Vodja programa Reinovator Zavoda VIVA

6.     Irena Pirc, Direktorica ZRSZ območna enota Sevnica,

7.     Vlasta Kuzmički, Vodja oddelka za gospodarske dejavnosti Občine Sevnica

8.     Tatjana Ibračević, Svetovalka za gospodarstvo Regionalne razvojne agencije Posavje,

9.     Mitja Valentinc, Direktor Mladinskega centra Krško,

Ob tej priložnosti moramo pohvaliti prav vse inkubirance, ki so svojo priložnost predstavili izvrstno, zato je imela komisija kar težko delo. Po vsaki predstavitvi je imela komisija na voljo točno 3 minute za interakcijo z inkubirancem. Po končanih pitch-ih je posebna ocenjevalna komisija seštela ocene, ki so določile zmagovalca natečaja.

 

 

 >> Portfolio udeležencev natečaja

Finalisti natečaja »Omogoči si zaposlitev in ustvari podjetje« so bili:

1.     Srčni žarki, Saša Llapushi in Sabina Rebzelj

2.     Fitmania, Meta Skornjšek

3.     Meso z Lok, David Motore

4.     Home mode transformation, Zvonko Keršič

5.     Certifikat zaposlenemu prijazno podjetje, Franci Čeč

6.     Stara šola, Mojca Žganec Metelko

 

Zmagala je ekipa Srčnih žarkov, drugo mesto je dosegla Fitmania, tretje mesto pa je pripadlo Mesu z Lok. Na natečaj se je prijavilo 15 ekip iz kar 4 regij, na končenem dokodku pa se je predstavilo 6 finalistov, 4 ekipe so iz Posavja, 2 pa iz Zasavja. Pomembno je omeniti, da je bilo finalnih šest idej v različnih fazah razvoja ideje, nekateri so imeli le idejo, nekateri pa imajo že zaposlene. Prav tako smo ponosni, da so bili tekmovalci vseh starosti, saj je najmlajši tekovalec star 22 let, najbolj izkušen pa 65let. 

Nagrade za prva tri mesta je podelil podžupan Občine Sevnica Janez Kukec. Zmagovalci natečaja so prejeli 1000 € v obliki zagonskega kapitala. Prve tri ekipe pa so dobile tudi naš t.i. hit oziroma našo posebnost, to je podjetni center znotraj KNOF skupnosti, ki jim nudi celotno administracijsko in računovodsko podporo ter nemoteno poslovanje in izdajanje računov. Hkrati pa so prejeli mentoriranje in svetovanje v vrednosti 1000 € ter prostor za delo in sestanke v Posavju in v Centru inovativnega podjetništva NLB v Ljubljani. Srednja gradbena in lesarska šola Novo mesto pa je podelila lesene krožnike. Prav vsi inkubiranci pa so prejeli v uporabo za eno leto računovodski program Čebelca.biz +. 

 

 

Po podelitvi je sledil program v grajskem atriju, kjer smo se lahko okrepčali z lokalnimi dobrotami, ki sta jih pripravila Cveta Jazbez in Gostišče Rondo. Ob prijetnem druženju pa so v atriju v 90 sekundnem pitch-u predstavilo 6 posavskih iniciativ z družbenim učinkom. Dan smo zaključili v vinoteki s kozarcem grajske modre frankinje.

 

Iniciative Posavja z učinkom:

1.       Društvo Terra Vera – Kostanjevica ob Krki

2.       Zavod Qra – Sevnica

3.       Športno društvo Posavje – Krško

4.       Priporočnik za starše »Od rojstva brez plenic« - Krško

5.       Lesena salamoreznica – Sevnica

Pralne plenice KiSS - Brežice

 

      MEDIJI O NATEČAJU

 

VAŠ KANAL

NA DLANI

LOKALNO.SI


JAVNE OBJAVE SPOMLADANSKEGA NATEČAJA:

 

Pogoj za sodelovanje v programu in natečaju "Omogoči si zaposlitev in ustvari podjetje" je brezplačna prijava na natečaj. Dvajset najboljših ekip bo povabljenih na »Intenziven podjetniški kurz« z dogodki »Minglanje za pospešek posla«, za katerega vsaka skupina prispeva kotizacijo.

 

Na natečaj se lahko prijavi vsak, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

•    Ima podjetniško idejo v katerikoli fazi razvoja.
•    Ima podjetniško ekipo (ni nujno, da je že dokončno sestavljena).
•    Je zavezan, da dela na razvoju in uresničitvi ideje.
•    Je pripravljeni delati po sodobnih metodologijah podjetništva.
•    Prednostno prihaja iz Posavja, ali pa tudi iz drugih koncev Slovenije.


Kotizacija

Za sodelovanje v pilotnem programu »Intenziven podjetniški kurz« ekipe prispevajo kotizacijo po spodnjem ceniku.
Ekipe se zavežejo k plačilu kotizacije do 2.4.2015 na transakcijski račun SI56 6100 0000 7562 176 (Delavska hranilnica d.d).

 

PROMO CENA za »Intenziven podjetniški kurz«

Opis kotizacije

prijava do 15.3.2015

99€

Študenti, brezposelne osebe, ranljive ciljne skupine (invalidi, osebe pod 30 in nad 55 let)

129€

Vsi drugi

 

prijava po 15.3.2015

129€

Študenti, brezposelne osebe, ranljive ciljne skupine (invalidi, osebe pod 30 in nad 55 let)

199€

Vsi drugi

Še ena možnost...

Socialni inkubator Posavja ponuja tudi opcijo »Slepi investitor« in bo eni ekipi oz. ideji pokril stroške prijave na »Intenziven podjetniški kurz«. Program »Slepi investitor« je namenjen ekipam za katere je prijava prevelik zalogaj, komisija Sveta KNOF bo med prijavami določila enega prejemnika pomoči »Slepi investitor«.

 

PRIJAVA

Izpolnjeno prijavnico pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , prijava je možna le od 9. do 21. marca 2015!

>> Prijavnica na natečaj

>> Preberi si pogoje sodelovanja v programu in natečaju

>> Pogosta vprašanja o natečaju

 

KAJ IN KAKO?

»Intenzivni pojetniški kurz« je sestavljen iz 42 ur, kar pomeni, da se bomo sestali 14-krat po 3 ure, v Mladinskem centru Krško. Delavnice bodo potekale ob torkih in četrtkih v popoldanskih urah. Namen delavnic in predavanj ni, da pridno sedimo in poslušamo, ampak da aktivno sodelujemo in poleg konstantno razvijamo in nadgrajujemo lastno poslovno idejo. Cilje je, da podjetniškega kurza ne končate le z razvito idejo, ampak tudi z razvitim podjetjem, že kakšno stranko in partnerjem oziroma sodelavcem. Izkušeni predavatelji izhajajo tako iz KNOFa kot iz drugih podpornih okolij za podjetništvo z učinkom.

Nekaj tem, ki jih bomo zajeli:

-    Kako začeti,
-    Marketing in tržno komuniciranje,
-    Prodaja, kupec in trg,
-    Prototipiranje in testiranje,
-    Davki in zakonodaja,
-    Kaj nam lahko ponudi splet,
-    Javno nastopanje in predstavitev ideje.Vzporedno pa se bodo odvijali tudi dogodki, ki bodo vzpodbujali mreženje in povezovanje, »Minglanje za pospešek posla«, ki bodo skupaj trajali 16 ur. Osemkrat se bomo sestali za vsaj 2 uri na posebnih dogodkih. Polovica dogodkov za mreženje bo potekalo izven Posavja, v obliki ekskurzij, preostali čas pa se bomo posvečali mreženju in povezovanju z lokalnim podjetniki in javnimi odločevalci na lastnih dogodkih s posebnimi gosti s pozitivno prakso.

Teme, ki nam ne bodo ušle:

-    Zakaj se sploh mrežiti?
-    Coworking, so-delo? Kaj je to?
-    Crowdfunding? Gostje z uspešnimi zgodbami platform za množično financiranje.
-    Podjetništvo z družbenim učinkom, ali je to mogoče?
-    Zagreb je blizu, se želiš povezati?
-    Podjetniški natečaji in tekmovanja, zakaj so dobri.
-    Fear and fail!
-    ... in še mnogo več!

 NAGRADE

1. 1000 € zagonskega kapitala (1. mesto)

2. Prostor za delo Sevnici in Ljubljani (1.-3. mesto)

3. Mentoriranje in svetovanje v vrednosti 1000€ (1.-3. mesto)

4. izobraževanje REINOVATOR (nagrado podeli Zavod Viva eni ekipi)

5. Podjetni center (1.-3. mesto) 

6. Čebelca.biz PLUS (vse ekipe)

 

Vabilo na 90 sekundni "pitch" na zaključnem dogodku za iniciative, podjetja in organizacije

Socialni inkubator Posavja želi omogočiti desetim obstoječim, posavskim podjetjem, iniciativam, društvom, zavodom in organizacijam, ki ponujajo inovativne rešitve in sledijo načelom trajnostnega razvoja, da predstavijo svojo dejavnost v 90 sekundnem »pitchu« v grajskem atriju. Dogodka se bodo udeležili lokalni odločevalci, gospodarstveniki, podjetniki, politiki, mediji ter nenazadnje potencialni investitorji in partnerji.

V koliko želite predstaviti svojo dejavnost pred vsemi navzočimi, vas vabimo, da se prijavite. Dogodek bo bo v sredo, 27.05.2015, ob 18. uri na gradu Sevnica.

 

 

 

 

 MEDIJI O NATEČAJU

Eposavje

Dolenjski list

Nadlani

STA

Vaš kanal

Posavje.info

Vaškanal

RTV

 

Avtorske pravice © 2018 Podjetna skupnost KNOF Posavje - socialno podjetništvo z učinkom. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.