Kako izgleda, ko želiš ustanoviti socialno podjetje na Okrožnem sodišču Krško?

Zadnjič sem klicala gospo Krampuš iz sodnega registra Okrožnega sodišča Krško, ki sprejema vloge za ustanovitev novih pravnih subjektov, pa bi rada predstavila, kako to izgleda, ko želiš odpreti novo socialno podjetje.

Namreč potrebovala sem nasvet glede dopolnitve vloge za ustanovitev zavoda, ker smo prejeli od sodišča dopolnitev za ime pravne osebe, saj mora biti v imenu razvidna t.i. "napotitev na dejavnost". In da ne bom spet overjala dokumentov, ki bodo zavrnjeni, sem se želela najprej prepričati, da prav razmišljam. Vseh drugih 8 dokumentov za ustanovitev zavoda s statusom socialnega podjetja smo glede na pretekle izkušnje pravilno pripravlili: od zahteve za vpis, sklepa ustanovitelja, sklepa direktorja, vloge za registracijo socialnega podjetja, do izbora glavne dejavnosti, soglasja k imenovanju, soglasja k poslovanju in akta o ustanovitvi. Ja, kar precej tega je treba pripraviti.

Preberite več: Kako izgleda, ko želiš ustanoviti socialno podjetje na Okrožnem sodišču Krško?

Prevetritev KNOFa v letu 2014

Leto 2014 je bilo za KNOF leto preizkušenj in lastnega razvoja, saj smo v vseh projektih naredili resen korak naprej, dva od podjetnih centrov Zelena Sevnica in Stara šola Sevnica sta zaposlila tri osebe za nedoločen čas. Uspeli smo povečati letne prihodke in tudi razmerje na trgu iz 37% na 43% ter dokazali, da zmoremo kvalitetno in odmevno izpeljati tudi zahtevnejše projekte kot je bila Posavska špajza, ki je v poletju obsegala kar 26 dogodkov.

Preberite več: Prevetritev KNOFa v letu 2014

Pralneplenice.si

www.pralneplenice.si

Prvo mnenje kupcev pralnih pleničk KiSS!

"V pralnih plenicah Kiss je moj otrok resnično svoboden, njegova koža pa zdrava in hvaležna, saj so materiali zelo kakovostni, mehki in udobni. S pranjem le-teh pa vsi skupaj prispevamo k čistejšemu in prijaznejšemu okolju. Priporočam vsem bodočim staršem!" Barbara Sintič

Učinkovita raba energije, promocijski projekt v smotrno rabo energije na ravni Občine Sevnica

Vzamemo izhodišče, da so vsi projekti učinkovite rabe energije financirani iz prihrankov.

Pričakujemo lahko povprečno investicijo po občanu 632.00 EUR, oz 11.2 mio EUR na občinski ravni (17726 občanov). Investicija bi prinesla direkne, indirektne in posredne zaposlitvene potenciale v stroki in servisnih službah, vzamemo kot realno 168 novo ustvarjenih mest, približna vrednost teh je 168 mio EUR, ob tem da je stvarni strošek zelo nizek, približno 61 tisoč EUR za delovno mesto, ki je pogojen in omogočen z financiranjem občanov v učinkovito rabo energije. (Investicijska vrednost v novo delovno mesto elektro gospodarstva je približno 350 tisoč EUR, v sodobne tehnološke obrate circa milijon, vrednost delovnega mesta pa se ocenjuje v EU na milijon in več...)

Preberite več: Učinkovita raba energije, promocijski projekt v smotrno rabo energije na ravni Občine Sevnica

AKTIVNI PRI OBLIKOVANJU REGIONALNEGA RAZVOJNEGA PROGRAMA ZA POSAVJE, november 2013

Socialni inkubator Posavja je glede na potrebe in težave s katerimi se srečujejo uporabniki, ki imajo poslovno idejo predlagal, da se v RRP za naslednje programsko obdobje uvrsti Mreža podpornih storitev za družbeno odgovorno podjetništvo in socialno podjetništvo, v kateri bi pripravili usklajen program delovanja vseh podpornih okolij Posavja, ki se ukvarjajo s podporo podjetništva, predvsem pa družbeno odgovornega in socialnega podjetništva.

Preberite več: AKTIVNI PRI OBLIKOVANJU REGIONALNEGA RAZVOJNEGA PROGRAMA ZA POSAVJE, november 2013

Avtorske pravice © 2017 Podjetna skupnost KNOF Posavje - socialno podjetništvo z učinkom. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.