Mreža socialnega podjetništva Posavja

Mreža socialnega podjetništva Posavja se je oblikovala 10. marca 2014 v prostoru RRA Posavja. Njen namen je medsebojno povezati različne javne in zasebne organizacije ali posameznike iz Posavja, ki se kakorkoli ukvarjajo s socialnim podjetništvom, in tako pripomoči k usklajenemu in pospešenemu razvoju socialnega podjetništva v Posavju in posledično oblikovanju trajnostnih delovnih mest. Mreža socialnega podjetništva Posavja omogoča prenos dobrih praks, regijske projekte, povezovanje sedanjih in novih iniciativ, iskanje rešitev skupne problematike in zastopa interese akterjev Posavske regije na področju socialnega podjetništva na nacionalni ravni. Menimo, da bo lahko naša mreža z dobrim delom in rezultati primer dobre prakse za mreženje na drugih aktualnih področjih gospodarstva in družbe.

Vendar smo šele na začetku. Ugotovili smo, da se moramo najprej člani dobro spoznati med seboj, da bo naše sodelovanje kakovostno. Zato so prvi konkretni cilji mreže izdelava »zemljevida« aktivnosti, sredstev in potreb organizacij, baza predavateljev, ki bi sestavljala Posavsko podjetniško akademijo, ter konkretizacija Strategije razvoja socialnega podjetništva Posavja, ki jo je sestavil PRSTaN in je ena izmed tematik za naslednje srečanje mreže, na katerega bomo povabili tudi predstavnike lokalnih skupnosti.

Pobudo za oblikovanje mreže je podal Socialni inkubator Posavja, saj opažamo, da smo tisti, ki delujemo na področju socialnega podjetništva, premalo povezani, ne poznamo drug drugega in zato veliko časa namenimo odpravljanju podobnih težav, rešitve pa so pogosto parcialne in kratkoročne. V mrežo je zdaj vključenih 14 organizacij iz celotnega Posavja.

 

Cilji mreže
•    Regijsko in področno bolj usklajen in hitrejši razvoj soc.p. v Posavju
•    Oblikovanje usklajenega programa in skupnega obveščanja ciljnih skupin uporabnikov podpornih storitev za soc.p.
•    Oblikovanje posavskega soc.p. projekta in prijava na javni razpis
•    Člani mreže so potencialni izvajalci Strategije razvoja socialnega podjetništva Posavja, ki jo je zapisal PRSTAN in jo je potrebno konkretizirati ali dopolniti.

Prosimo, sporočite vaš interes za vključitev na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


Mojca Žganec Metelko, koordinatorka mreže

Avtorske pravice © 2018 Podjetna skupnost KNOF Posavje - socialno podjetništvo z učinkom. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.