Mreženje

1. Mreža socialnega podjetništva Posavja / Mreža podjetnosti z učinkom

V mrežo smo sprva povezali podporna okolja in tudi akterje socialnega podjetništva, vendar je teh v Posavju še premalo, problem pa je tudi ozko pojmovanje socialnega podjetništva, saj se veliko organizacij ne šteje med socialna podjetja, čeprav bi to lahko bila, saj imajo družbene oz. okoljske učinke.

Zato smo mrežo razširili na podjetništvo z učinkom, najsi bo to zdravstveni, socialni, okoljski ali pa drugi učinek, kjer pa smo identificirali več kot 30 akterjev v Posavju. Prvi posvet prenovljene mreže bo na Festivalu podjetnosti z učinkom, 21.11.2015.

 

2. Mreža podpornih okolij za spodbujanje podjetništva in zaposlovanja v Posavju

Mreža je povezala manjše projekte podpornih organizacij iz Posavja v skupno, regijsko zgodbo, z namenom, da se uskladijo programi, ki jih podporne organizacije ponujajo, da so medsebojno informirane in tako dobijo uporabniki kar se da enostavno in celostno podporo za podjetništvo oz. zaposlovanje.

 

Festival Podjetnosti z učinkom Posavje | Sevnica | 21.11. - 30.11.2015

 Več o festivalu...

Podjetniki, javne institucije in posamezniki na vseh področjih v zadnjih časih prihajajo do zaključka, da se sami ne morejo premakniti naprej in da je za njihov nadaljnji razvoj mreženje neizogibno. Logika povezovanja je ključna v Podjetni skupnosti KNOF, skupini iz Posavja, ki verjame v socialno podjetništvo oz. podjetništvo z učinkom, samooskrbo na vseh nivojih in vključevanje ranljivih ciljnih skupin. V ta namen smo novembra 2015 organizirali Festival Podjetnosti z učinkom, z namenom združiti vse organizacije, ki na podjeten način prispevajo k reševanju določenega problema v Posavju.

 

 

 

 

Coworking prostor v Sevnici

 "Ne zapiraj se. Delaj v odprtem, skupnem (in malo retro) prostoru."

 

 

 

Prednosti coworkinga:

 

1. Kreativnost

Delo v skupini ljudi, ki so visoko motivirani za doseganje ciljev, zares pozitivno deluje na posameznika, saj je motivacija tako rekoč nalezljiva. Se vam dogaja, da v domačem okolju več ur sedite za računalnikom in se kljub temu ne morete spraviti k delu? Kaj takega se vam v coworking pisarni pravzaprav ne more zgoditi, saj boste obkroženi s posamezniki, ki so praviloma visoko motivirani in zato svoje delo opravljajo resno in z zanosom.

Delo v skupini vam lahko pomaga povečati kreativnost, saj lahko podjetnike iz coworking pisarne kadar koli povprašate za nasvet in v pogovorih z njimi morda dobite kakšno zanimivo idejo in se naučite marsičesa novega.

2. Ravnotežje med službo in zasebnostjo

Opravljanje vaših dnevnih zadolžitev v coworking pisarni vam bo omogočalo, da ohranite jasno ločnico med zasebnostjo in službo. Prav zaradi tega boste tudi bolj motivirani, da na delovnem mestu ne boste lenarili, saj boste v tem primeru delo morali odnašati domov ali pa podaljševati čas dela za nekaj ur.

Delo v tovrstnih pisarnah vam tudi omogoča delo brez distrakcij, katerih bi bili deležni v domačem okolju. Pa tudi samo opravljanje dela vam bo v večje zadovoljstvo, saj boste spoznali veliko ljudi in si zgradili osebno in poslovno mrežo poznanstev.

3. Svetovanje in mentorstvo

Se vam je že zgodilo, da ste med delom pri projektu nenadoma naleteli na navidez nerešljiv problem in zanj porabili ogromno časa? Veliko takih težav lahko razrešite povsem elegantno, in sicer tako, da za pomoč zaprosite katerega izmed ostalih posameznikov, ki delajo v isti pisarni kot vi. Velika večina vam bo z veseljem priskočila na pomoč in s skupnimi močmi boste kaj hitro prišli do primerne rešitve.

 

Preberi si Coworking Manifesto

 

Vstopi, coworking prostor inkubatorja je opremljen z WI-FI, mizo in stolom, ogrevanjem :) in je na voljo vsak delovni dan, od 9h do 14h. Na voljo za uporabo so tudi 3 stacionalni računalniki.

Mesečna članarina znaša 10 eur. Članarino lahko tudi subvencioniramo.

Avtorske pravice © 2018 Podjetna skupnost KNOF Posavje - socialno podjetništvo z učinkom. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.