Evropska prostovoljna služba

BI ŠLA/ŠEL NA EVS?

1. Kaj je EVS?

Projekt Evropske prostovoljne službe (European Voluntary service - EVS) omogoča mlademu posamezniku, da postane prostovoljec/-ka v drugi državi za obdobje od 2 do 12 mesecev (ali manj za kratkoročne projekte).


2. Kdo plača?

Med bivanjem v tujini program Mladi v akciji krije prostovoljcu bivanje, jezikovni tečaj, prevoze na delo, prehrano in žepnino. Poleg tega, da je skozi financiranje iz Programa za prostovoljca v materialnem smislu poskrbljeno, pa EVS nudi še veliko priložnosti za pridobitev različnih znanj in izkušenj v mednarodnem okolju.

3. Kako?

Najprej nam pošlji el. sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. s svojimi kontaktnimi podatki (ime, naslov, starost, telefon). Nato boš skupaj s svojimi mentorjem izbral primerno organizacijo in državo, ki bi te gostila. Konkurenca je kar huda, ker želi veliko mladih na EVS v tujino, vendar že imamo nekaj partnerjev, pri katerih je več možnosti, da te sprejemejo: Litva, Slovaška ali Francija.

 

GOSTOVANJE PROSTOVOLJCEV V KNOFU:

Poleg tega, da pošiljamo prostovoljce v tujino, bomo od septembra 2011 gostimo prostovoljce tudi pri nas. Prijavili smo se namreč na program Mladi v akciji, ki nam je omogočil gostovanje dveh prostovoljcev, Axela iz Francije in Ivane iz Slovaške za skoraj 1 leto. Bivala in delovala sta v našem društvu in kot rezultat prvega EVS v KNOFu je nastal projekt Stara šola, ki ga uspešno razvijamo naprej.

Druga ekipa prostovoljk je k nam prišla februarja 2013, gostili smo 3 punce iz Hrvaške, Romunije in Bulgarije. Vse tri so pomagale pri razvoju Stare šole in v okviru nje izvajale različne aktivnosti za promocijo ponovne uporabe med mladimi.

Avtorske pravice © 2018 Podjetna skupnost KNOF Posavje - socialno podjetništvo z učinkom. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.